Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rakousko, a jak to bylo dál

16. 02. 2014 | Vaše příběhy

Dále už bylo vše lepší, penízky začaly přibývat, v létě tři týdny dovolené, kterou jsme strávili v ČR, po ní zase trochu strach, zda jsem z němčiny všechno opět nezapomněla, ale bylo to v pořádku. Nedlouho nato jsme zjistili, že jsme si z dovolené přivezli ještě jedno malé překvapení, ze kterého se vyklubala nádherná dceruška.

Díky malé jsem měla již v těhotenství možnost zjistit, jak to tu vypadá s nemocnicemi. První trimestr jsem si tak kvalitně odzvracela, že jsem potřebovala infuzní terapii. Musím konstatovat, že podmínky pro sestry jsou tu ne lepší, ale MNOHEM LEPŠÍ! Ale pro vás, kteří se bojíte jehel a jste v roli pacienta, můžu prozradit, že české sestry umí mnohem lépe nabírat krev a napichovat kanyly.

Ovšem, kdo by čekal růžovou budoucnost a větu „Pokud neumřeli, žijí šťastně až do teď.“, šeredně by se mýlil. Život je život i v Rakousku, a i když se tu lidem dýchá lépe, nikdy není nic úplně růžové a vždy se objeví nějaká ta komplikace. Ale na druhou stranu, máme-li si vážit hezkého, musíme zažívat i ošklivé.

život v RakouskuVe chvíli, kdy jsem ležela v nemocnici pro zvracení, se šéfovi mého přítele doneslo, že si hledá novou práci. Roznášení letáků není žádné terno, stráví se při něm spousta času a hlavně nemáte absolutně stálý příjem. Jste placeni od kusu, a pokud přišlo málo letáků na roznos, nevydělali jste si ani 100 eur týdně. Do toho to děláte na živnost, takže sociální, zdravotní a daně kryjete z vlastního a při vyšších cenách, které tu jsou… Co vám z toho mála zbude? Ani nájem by se nepokryl. Dokud jsme byli dva a já vydělávala, dalo se to zvládnout, ale miminko bylo na cestě, mateřská ani tady není plat a bylo pro něj třeba najít normální práci.

Ovšem letákovému šéfovi (Slovák) se to samozřejmě nelíbilo a během dvou dnů nám bylo oznámeno, že přítel nemusí více chodit, že už ho nepotřebují.

Věřili jsme, že se práce objeví rychle. Bohužel to trvalo déle, než jsme mysleli.

Ani peníze z úřadu práce nebyly, protože v Rakousku pracoval jako živnostník a v tom případě je vše složitější. Pokud odpracujete jeden den v zaměstnaneckém poměru, máte ihned nárok na podporu v nezaměstnanosti, ale i po necelém roce na živnosti jsme nedostali nic.

Bříško rostlo a my byli zoufalejší a zoufalejší.

Jednoho krásného dne jsem se v práci sesypala a rozbrečela před kolegou. Bavili jsme se, co se děje a on mi povídá, že právě jeho partnerka musela propustit údržbáře, protože pil. Je tam po něm volné místo, a ať se přítel poptá.

Práci dostal a je v ní moc spokojený. Šéfka je úžasná ženská, která nám vychází vstříc, kdykoli potřebujeme cokoli řešit (například kvůli dcerce) a já můžu být v klidu s dítětem doma.

Propuštění od letáků byla rána pod pás a přidělala nám hodně vrásek na čele, ale kdyby k němu nedošlo, neměl by teď přítel báječnou práci!

Vážně je všechno zlé k něčemu dobré!


Spinisek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a opět je bezvadně napsané.
Obdivuji Vaši odvahu vše zvládnout v cizině a držím palce, aby se Vám dál dařiloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pokračování???
Uvidíme, co nám zase život vymyslí...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
přeji hodně štěstí a aby už vás nic zlého nepotkalo.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pokračování už nebude? Uvítala bych ho.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je člověku nejhůř, většinou se vše v dobré obrátí. Přeji vám, abyste už nikdy nemuseli řešit problémy, které vás provázely. Dceručce přeji hodně zdravíčka a štěstíčka.
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles