Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozbité přední sklo u Trabanta

6. 04. 2011 | Vaše příběhy
Po narození dcery Janiny čekaly našeho Tráboška opatrné jízdy s miminkem. Tehdy ještě nebyly dětské sedačky povinnou součástí vybavení auta, nebylo povinností mít dítě připoutané, stačilo, když někdo z dospělých dítě držel na klíně na zadním sedadle.

V mnohých autech chyběly na zadních sedadlech pásy, a tak se ani nedaly sedačky připevnit. Zpočátku jsme vozili maličkou Janinu v tašce pro mimina, nebo se mnou jezdívala babi - tchýně, která už větší mimčo držela.  

Takto vybaveni jsme jezdili kam bylo potřeba, převážně na chalupu, abychom ujeli nezdravému ovzduší ve městě, a  taky abychom se postarali o úrodu na zahradě. Babička jezdívala hlavně, aby mi pomohla, a aby se postarala o mimi, zatím co já opečovávala zahradu.  

Byl podzim, bylo potřeba otrhat rybízy, sklidit letní jablka a uskladnit je do chladné komory v chalupě. Část úrody jsem naložila do auta, přidala bedýnku raných švestek od sousedky. Hned bylo auto plné a místa najednou málo. Dcerku držela babi jen tak v náručí v zavinovačce, bylo jí tehdy asi 15-20 dnů, když jsme ji vzali na první delší jízdu, tak jsem jela s pokladem co nejopatrněji. Opatrně ale nejel náklaďák v protisměru. Upaloval plně naložený štěrkem dost velkou rychlostí. Vůbec mu nevadilo, že mu z vozu lítá kamení a ohrožuje ostatní vozidla na silnici.

Najednou se přede mnou udělalo bílo. V tu chvíli babi, která sledovala jedním očkem svou spící vnučku a druhým cestu před námi, zakřičela leknutím :  "Copak to, že se najednou před námi udělala taková mlha?? Proč tak
náhle ?!"

Zachovala jsem chladnou hlavu, i když  mě to taky překvapilo. Mlha to nebyla, ale od odhozeného kamínku se nám rozbilo přední sklo. Ještě že sklo bylo lepené a neroztříštilo se. Hlavně byla klika, že jsem jela hodně opatrně, no aby né, vezla jsem své milované holky a bezvadnou tchýni.  Zajela jsem téměř po slepu k okraji silnice,  vyloupla jsem  z okna několik střepů, abych si udělala malý průzor, ale jen malinkatý, abych viděla na silnici a hlavně, aby na babi s miminkem nešel průvan, venku nebylo žádné teplo, ale sychravý studený  den.
Mlčky, ale zdravé jsme dojely domů. Až když jsem vybalila auto, uložila malou Janinu do postýlky a sedla si vedle babi, teprve v tuto chvíli  jsem si uvědomila, co se stalo, jaké se mohlo stát neštěstí.

Hanina51 – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
příběh
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběhSmajlíkhlavně, že vše dobře dopadloSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles