Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Samota - aneb, nenechte si vzít úplně všechno!

17. 05. 2010 | Vaše příběhy

Seděla na kraji zamrzlého jezera. Černé vlasy splývajíce s kalnou temnou lesklou hladinou. Vzhlížela k nebi – jen tak. V očích se jí zaleskl třpyt – snad hvězda? Měsíc? Ne byla to slza – obyčejná slza. Stékala pomalu po tváři, pomalu, neslyšeně, tak jak to jen dívčí slzy dokážou.


Dotkla se jejich rtů a ona pocítila záchvěv strachu. Bála se - nejspíš toho, že slza bude posledním společníkem jejích rudých rtů. Poslední dotek slzy. Teď viděla padat černý diamant ze svých rtů na tmavou hladinu obrovského jezera. Vyhlížela hvězdy, které mezitím někdo ukradl. Vyhlížela měsíc, jehož zář pohasla. Hledala svůj obraz na hladině černého jezera. Ani ten tam nebyl!


ruze„Zloději!“ - vykřikla do prostoru. „Všechno jsi mi vzal! Mé tělo, osobnost, individualitu, lásku, nadějiVšechno! A pak? Pak jsi mě nechal jít! Jen tak – jak to vy chlapi dokážete! “ Pocítila, jak s ní cloumá vztek. Bylo už pozdě ohlížet se za minulostí. Minulost byla pohřbená pod tlustým sklem ledu. Přímo pod ní.


Zloděj hvězd se umoudřil. Rozprostřel nad ní diamantovou oblohu – možná pro útěchu, možná ze soucitu. Naposledy pohlédla k černočerné obloze s tisíci lucerničkami. Oči se jí zaleskly, ale už neplakala. Byla smířená se vším, co ji potkalo, i s tím, co bude následovat.


V zelených očích se odrážely hvězdné diamanty, které se pomalu začaly snášet do jejích ebenově černých vlasů. Smutná to nevěsta s černým diamantovým závojem. Místo kytice svírala v rukou černou růži, která ji svými trny drásala hebké ruce do krve. Už nic necítila, noční chlad ani teplou krev, která ji stékala v maličkých pramíncích po zápěstí. Únavou zavírala oči. Tma ji pohltila.


Ráno ji tam našli, ležela jen tak, nehybně – jako by spala. S černou růži v rukou a diamanty ve vlasech.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moooooc smutnéSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
smutnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale je to tak moc smutné až mě to děsí. Já raději vyhledávám veselejší články. Těch smutných věcí je kolem nás dost.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles