Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sběratelka reklamních hrníčků

27. 04. 2008 | Vaše příběhy
Chtěla bych Vám představit svůj koníček, kterým je sbírání reklamních hrníčků.

Hrníčky jsem začala sbírat asi tak před 12 lety, začalo to docela nenápadně, prodávala jsem v obchodě a od dodavatele jsem dostala hrnek, třeba za to že jsem odebrala určité množství zboží. A když jsem šla nakupovat a byl v akci balíček kávy nebo čaje, kde byl přibalený hrnek, také jsem neodolala a koupila si ho. Myslím, že jsem ani neuvažovala nad tím, že je budu sbírat, jen se mi líbili. Ale nemyslete si, že to bylo nějak často, to určitě ne, za prvních 7 let sbírání jsem měla jen 70 kusů.

To se ovšem rychle změnilo po tom, co jsem objevila internet a udělala si https://www.hrnicky.wz.cz/ . Tak se spousta lidí dověděla, že sbírám hrníčky a ke mě putovali a dodnes putují balíčky a balíky hrníčků od lidiček, kteří jsou tak hodní a moji sbírku rozšiřují. Nyní mám ve sbírce přesně 1634 ks, ale počet se mění každým dnem.

Sběratelka reklamních hrníčkůZveřejnění mé sbírky taky způsobilo, že jsem našla další sběratele hrníčků, ať reklamních, nebo i jiných hrníčků. A taky sběratele jiných oborů, se kterými vyměňuji. Oni mi pošlou hrníčky a já jim propisky, kalendáříky, ořezávátka a jiné. Takže nyní vlastně nesbírám jen hrníčky, ale téměř všechno a následně posílám dál, abych i já udělala někomu radost.

Často se mě lidé ptají, kde všechny ty hrníčky mám. Když jsem měla hrníčků jen pár měla jsem je v obývacím pokoji. Později jsem si nechala udělat poličku na stěnu,ale stále to nestačilo. A tak hrníčky putovali do prádelky do velikých regálů. Pomalu budou zaplněny i ty a pak nevím, asi budu hledat někoho kdo mi udělá další a další poličky….

A kdo utírá prach? ( jako bych slyšela na co se zeptáte)
Jistě je potřeba hrníčky udržovat čisté, ale zas to není tak akutní, jednou, dvakrát do roka umýt. Okolí mi radilo ať si na ně pořídím myčku na nádobí, ale to bych tomu dala. Mnohé reklamní hrníčky nejsou určeny na mytí v myčce a po pár mytích by jsem měla čistý hrníček bez nápisu. Však mám ve sbírce i takové hrníčky, na kterých je vidět značné opotřebování, a možná, že je to právě mytím v myčce.

Možná by Vás také zajímalo, který hrníček byl v mé sbírce jako první, ale já opravdu nevím, který byl ten úplně první. Ale mezi prvními byl třeba hrníček Fidorka. Tenkrát byla soutěž, posílali se obaly od Fidorky a za určitý počet byl hrníček. Pamatuji si na to jako by to bylo včera, dcerka si o hrníček napsala sama a syn?

Byl teprve v první třídě a ani ještě neuměl napsat všechny písmenka, ale statečně si sám o hrníček napsal. Byla jsem moc ráda, že jeho písmo ve Fidorce rozluštili a hrníček poslali dcerce i synovi. Nyní jsou už dospělí a sotva si na to pamatují. Ale já mám hrníček ve sbírce.

V té spoustě hrníčků se najdou ojedinělé kousky, třeba firem, které už stačili zaniknou, či si změnit název, nebo logo. Ale v podstatě jsou to všechno novodobé výrobky, umísťovat reklamu na hrníčky začali asi na začátku minulého století, ale to bylo pár ojedinělých kousků. Což mi připomíná, že bych moc ráda ve své sbírce měla hrníček s nápisem Velimská zrnková káva.

Docela mě baví, když na cestách vidím kolem silnic billboardy, nebo potkávám auta s reklamou a vím že doma mám od této firmy hrníček. Ale stojí za zamyšlení ta spousta reklam, kterou na žádném hrníčku nemám. Co s tím??? No přece pokračujem ve sbírání.

A co na závěr. Chtěla bych poděkovat všem kdo už přispěli do mé sbírky, i těm kdo se k tomu teprve chystají. Pokud právě pijete kávu, podívejte se z jakého hrníčku a pokud ho v mé sbírce nenajtete pouvažujte nad tím, zda by mu v mojí sbírce nebylo dobře.

Možná bych mohla touto cestou poděkovat i všem pošťákům, kteří mi všechny ty hrníčky dopravují domů.


Vaneza - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám jich zatím 364 a myslím,že dokonce měsíce se mi podaří 400.
Obrázek uživatelky
profil
Také sbírám firemní hrníčky,ale mám jich jenom něco kolem 250 kusůSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky mám ráda hrníčky ale nemám jich tolikSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles