Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Škoda rány, která padne vedle?

8. 09. 2009 | Vaše příběhy
Měla jsem volný den, který jsem si opravdu chtěla užít. Venku bylo nádherně a dostala jsem chuť se projít. Po malých nákupech, kdy jsem sobě i svým blízkým koupila maličkosti pro radost, vydala jsem se na procházku městem.

Zamířila jsem i do parku pod zámkem, kde bylo i pár volných laviček k sezení. Občas prošly maminky s kočárky, mladé páry i důchodci. A samozřejmě páníčci se svými pejsky. Odpočívala jsem na lavičce, poslouchala zpěv ptáků a nastavovala tvář hřejivým slunečním paprskům. I šum města sem doléhal jen mírně. Užívala jsem si tu vyjímečnou chvilku, kdy jsem nemusela nikam spěchat, pozorovala jsem okolí a v duši se mi rozhostila krásná a příjemná nálada. Ovšem jen do té chvíle, kdy jsem na cestě spatřila mladou maminku s malou holčičkou.

Škoda rány, která padne vedle?V jedné ruce měla velikou tašku s nákupy a ve druhé vedla svou dcerku. Podle mého odhadu holčičce mohly být tak 2 roky, všechno jí zajímalo a evidentně nestačila rychlé a netrpělivé chůzi své matky. Ta ji začala hlasitě
okřikovat, a když došly blíž ke mně, nemohla jsem neslyšet, jak neurvale na ni křičí. A pak se to stalo. Mladou maminku s dcerkou předjel mladý cyklista, vedle kterého běžel jeho pes, nádherný labrador. Jak se dalo čekat, holčička se zastavila a s voláním ,,Haf, mamí, haf !" Pejsek se jí asi moc líbil, ne tak její matce!

A i když ji matka držela za ruku, holčička se jí vysmekla a chtěla běžet za nimi. Jenže zakopla, a na cestě upadla. Samozřejmě přímo do špinavé kaluže, která byla na cestě po předešlém dešti. Neplakala, jen pořád opakovala to nadšené Haf!

To, co následovalo, bylo značně překvapivé. Nejen, že ta žena malou zvedla ze země tak, že jsem myslela, že jí vykloubí ručičku, ale začala jí nadávat a dost razantně vyplácet na zadeček a dokonce i přilétlo pár pohlavků. Malá se rozplakala, a to její matku rozzlobilo ještě víc. ,,Ty malej spratku zas.....!" Bylo ještě ta nejmírnější slova, kterými častovala svou dcerku! To už jsem se neudržela, a šla jsem k nim. Řekla jsem jí slušně a důrazně, co si o jejím počínání myslím, jenže to jsem opravdu neměla dělat.

Takhle sprostě vynadáno jsem snad ještě nikdy nedostala, ani nemohu uvést, Škoda rány, která padne vedle?jakými výrazy mě ta mladá žena obdařila a bylo mi velmi důrazně doporučeno, ať jdu někam a ať se starám sama o sebe. Celou scénku pozorovalo pár lidí z okolí, kteří procházeli parkem, ale nikdo jiný se ke mně nepřidal, jen vrtěli hlavami a spěchali dál za svými záležitostmi.

Z celé příhody mi bylo dost smutno, nechápala jsem, proč je ta mladá žena na svou dcerku tak zlá. Možná spěchala, měla nějaké nepříjemnosti nebo starosti, ale myslím, že ani to ji neopravňovalo k takovému jednání. Asi měla pravdu, že mi do toho nic nebylo, ale nemohla jsem přenést přes srdce ty sprosté výrazy, které ta malá holčička slyšela a podle mne vůbec neudělala nic špatného.

Dívala jsem se dlouho za nimi, než mi zmizely v zákrutě cesty. A pak jsem se také zvedla a šla domů. Nějak mi ten zážitek pokazil celý den.

Kacice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Škoda rány, která padne vedle?:

Škoda rány, která padne vedle?
Škoda rány, která padne vedle?
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji všem za komentáře
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ta historka je příšerná, i když jich takových ze svého okolí znám dost. A že se ta paní do Kacice obula, to už jsem taky zažila, když moje kamarádka v Ostravě v tramvaji napomenula puberťáky, aby pustili v tramvaji sednout starší paní o hůlce. Jejich slovník tady ani nebudu opakovat a že ta stará paní ze strachu se jich ještě zastala, to snad ani nemusím dodávat.

Ale musím se začervenat, že i mi občas ujedou nervy a našemu malému nezbedovi jednu střihnu (ale vždy jen na zadek nebo na ruku, když něco provede.) facky klukům zásadně nerozdávám. Ale někdy si uvědomím hned po pár vteřinách, že i ten nářez byl zbytečný a jen moje selhání, že to zas takové zlobení neblo.
Obrázek uživatelky
profil
Je to smutné co maminky dokážou udělat.To dítě za to nemůže je malé a vše ho zajíma. Co že spadlo a zrovna do kaluže to přece k tomu patří my jsme nebyly přece jiní nebo jo. To by si měl každý uvědomit že i my jsme byly malý a zvědavý..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
také už mám několik takových zážitků a je mi to moc líto, že si to maminky neuvědomí jak svému dítěti v tu danou chvíli křivdí a ubližují.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka