Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Služební cesta

25. 07. 2017 | Vaše příběhy

Jistý čas jsem byl osobou samostatně výdělečně činnou a vlastnil jsem soukromou taxislužbu. Autem jsem také jezdil, a proto když jsem nebyl v práci, měl jsem své služební vozidlo často zaparkované před domem. To věděli všichni v okolí mého bydliště.

Už jen málokdo ale věděl, že smluvně také jezdím pro cestovní kancelář v našem městě autobusem. Vozil jsem turisty na převážně zahraniční dovolené. Proto hlavně v létě vůz taxislužby většinou parkoval před domem, nebo byl přímo uklizen v garáži a já si vydělával na chléb za jiným volantem. Zrovna jsem se chystal na zájezd do zahraničí. Abych si dostatečně odpočinul, nachystal jsem si na svém telefonu budík na večer a šel spát. Musel jsem se na cestu pořádně prospat. Vyjížděl jsem sám a až v dalším městě, kde přistupovala zhruba polovina turistů, přistupoval můj kolega, druhý řidič. Musel jsem být dostatečně odpočatý, protože spát jsem mohl až v druhé polovině cesty.

Pozdě večer mě probudilo zvonění u dveří. Pohlédl jsem na hodiny a s hrůzou zjistil, že jsem zaspal. Vyskočil jsem z postele a rychle se oblékal. Zvonek u dveří se ozval znovu. Popadl jsem již nachystaná zavazadla a letěl ke dveřím. Když jsem je otevřel, stál za nimi soused ze vchodu vedle nás.


„Dobrý večer, nezlobte se, ale potřebuji nutně odvézt k letnímu kinu. Za dvanáct minut mám odjezd na zájezd do Maďarska a zdržel jsem se u matky. Nestihnu to.“ Soused byl zadýchaný a vyděšený.

„Nezlobte se, ale hrozně spěchám,“ odpověděl jsem, ale pak jsem se zarazil. „Kam že to jedete?“

Soused mi rychle odříkával název resortu, kde hodlá trávit dovolenou.

„Zaplatím vám dobře,“ sliboval.

 „Rychle,“ zavelel jsem. Utíkal jsem s kufrem k autu následován sousedem, který také držel v ruce své zavazadlo.

„Vy taky někam jedete?“ ptal se zvědavě.

„Říkal jsem vám, že jedu pryč a spěchám.“

„Nešlo by to rychleji?“ ptal se soused, již usazený v rozjetém voze a nervózně sledoval hodinky. „Takto to nestihnu.“

„Uvidíte, že to stihnete.“

Soused byl víc a víc nervózní, sliboval mi, že platí pokuty za mé přestupky a zvyšoval částku, kterou mi hodlá zaplatit za odvoz. Za cestu, která by stála normálně vozem taxislužby sto dvacet korun, mi nakonec slíbil rovnou tisícovku. Tu mi také ochotně dal. Když jsme dorazili k letnímu kinu, kolem zaparkovaného autobusu nervózně postávali klienti cestovní kanceláře.

„Nemusíte spěchat, řidič tu ještě není,“ informovali nás, jakmile jsem zaparkoval a můj soused si vyndaval z kufru auta své zavazadlo. Soused si očividně oddechl.

„Řidič tu je,“ informoval jsem všechny, vytáhl z kufru i své zavazadlo, a odemkl autobus. „Já totiž jsem váš řidič a omlouvám se za zpoždění.“

Můj soused kulil očka. Byl to vlastně on, díky kterému klienti nečekali déle. Nakonec jsem mu ještě poděkoval, vrátil onu tisícikorunu, protože bych si nikdy peníze za vlastně svou osobní chybu nevzal a už bez problémů odvezl klienty tam, kam měli namířeno.

Cestou jsem ještě u kamaráda, který měl náhradní klíče od auta, zajistil odvoz služebního auta do garáže, aby mi ho během zájezdu neukradli nebo nevykradli. A později jsem zjistil, že na budíku, který jsem si nachystal, jsem si sice nastavil správně čas, ovšem měl jsem zde zadané jiné datum.

V Maďarsku bylo krásně a se svým sousedem na jeho dovolenou a mou služební cestu moc rádi vzpomínáme.


čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nachysta jen život sám! Pěkný pribeh
Obrázek uživatelky
profil
Tak to je dobré! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles