Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špatný den

10. 12. 2009 | Vaše příběhy
Ono už to začne v noci, probouzíte se, špatně spíte, pořád máte pocit, že nemůžete usnout a přemýšlíte mezi úlomky snů, co budete dělat zítra, co všechno je třeba poplatit, s čím se musíte tak říkajíc poprat. V hlavě přepočítáváte své finance a už během noci, kdy má mysl odpočívat, přijdete na to, že před vámi leží těžký a nelehký úkol. Nebo si stále a dokola převíjíte tu nešťastnou hádku s manželem, tchýní, švagrovou či jiným člověkem, který vám už dlouho leží v hlavě.

Ráno se probouzíte a už vás bolí hlava. Chcete si udělat kávu, ale jako by Vám nechutnala. V práci se mračíte na všechny a na všechno a ostatní se na vás divně dívají. Ptají se vás, co se stalo a jestli Vám mohou pomoci. Vy jen odseknete na půl úst a je-li ta možnost, zavřete se ve své kanceláři, a raději nevycházíte, nebo není-li ta možnost, straníte se všech okolo a děláte, že tam raději nejste. Váš pohled bývá pohledem vraha, chystající se zavraždit očima každého, kdo by se k Vám snad jen přiblížil.

Ještě horší může nastat situace, kdy zůstanete doma s dítětem. To dostane Vaše špatná nálada ještě více „ na frak“, protože dítě nemůžete jen tak odbýt, nebo se před ním zavřít a dělat, že tam nejste.
Jak tedy tyto špatné dny řešit ?

Hlavně v noci spát, odpočívat a nechat své mozkové vlny třídit denní informace. Nepřemýšlet nad věcmi, které stejně v noci nevyřešíte. Pokud nemůžete usnout, zkuste si vyvětrat a před spaním nesledovat špatné zprávy, či hororové filmy. Ideální je večerní odpočinková koupel, či teplá sprcha a pro ty, co milují mléko- zkuste jej vypít teplé. Ideálně je mít pod hlavou anatomický polštář, ale každý jsme jiný a každý usínáme jinak- někdo potřebuje hodně, někdo méně pod hlavou. Dejte si tedy tolik polštářů, aby Vás žádný netlačil, nebo v noci nevyklouzl, používáte- li ty malinké.

Ráno se zkuste v posteli protáhnout a pokud zůstáváte doma, nechte si dítě ve vaší posteli. Nad ničím nepřemýšlejte a věnujte se mu, lechtejte se, pusinkujte. Pokud se probudíte stejně ve špatné náladě, toto mazlení s dítětem Vám ji určitě zlepší.

Máte -li nakročeno do práce, podívejte se do zrcadla a usmějte se. Smíchem a úsměvem od ucha k uchu nikdy nikdo nic nepokazil, ba právě naopak. Zkuste se usmívat i na ty lidi, kteří vstali levou nohou a vraždí pohledem.
A až budete mít pocit, že Vás nic nedokáže rozhodit, teprve potom popřemýšlejte nad problémy, které by Vás v noci mučili a nenechali vyspat.
A nakonec…věřte, že s dobrou náladou a úsměvem jde všechno snáz a líp.
Hezký den


Diesonne - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to bylo tak jednoduché...
Obrázek uživatelky
profil
Měla jsem období, kdy jsem nemohla vůbec spát. Naštěstí v posledních letech nemívám, tak velké problémy, aby mě to nějak extra stresovalo a když přeci jen něco přijde - naučila jsem se uvědomit si večer v posteli, že se moje mysl zabývá starostmi a v tu chvíli, kdy si to uvědomím dokážu vypnout a v tu ránu jsem v pánu. Přála bych každému, aby se to dokázal naučit. Nedostatek spánku dokáže pěkně rozházet život.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice