Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tati, díky!

12. 06. 2011 | Vaše příběhy
8. června 2011 tomu budou čtyři roky, co se nám přihodila tato zvláštní, dodnes mně neuvěřitelná událost.

Letos tomu bude v prosinci již 10 let, co nás navždy opustil náš zlatý táta. Celý život jsme byli s mamkou, taťkou a se sestrou hodně citově vázaní a jako rodina jsme tvořili pevné pouto.


Ten den, co se ta zvláštní náhoda (?) přihodila, jsme byly já, maminka a snacha s malou půlroční vnučkou Viktorkou zamést a upravit taťkovi hrob a zapálit mu svíčku.

Při práci nad námi stále poletoval malý barevný ptáček, kterého Viktorka celou dobu pozorovala. Asi po půlhodině, když jsme hrob k naší spokojenosti upravily a zapálily taťkovi svíčku, ptáček odletěl.
Vydaly jsme se na cestu ze hřbitova, šly jsme samy, okolo nikde nikdo.
Najednou se ten ptáček před námi zase objevil. Usadil se na zídku hřbitovní zdi a začal cvrlikat.

Smály jsme se tomu, ale vzápětí nás smích přešel. Před námi u východu ze hřbitova ležely na cestě 3 stokoruny a 1 papírová padesátikoruna.
V tu ránu by se v nás třech krve nedořezal. Rozhlížely jsme se, jestli není nikdo poblíž, kdo by ty bankovky ztratil - ale nikoho jsme neviděly. Zvedly jsme je a v tom kolem nás naposledy proletěl ten nádherný ptáček.
Stále je pro mně nepochopitelné i to, že ty bankovky byly jako pro náš počet dělané. Maminka, já a snacha po stokoruně a maličká Viktorka dostala 50korunovou bankovku.

Mně i mamce se zalily oči slzami, protože jsme cítily, že nám taťka přišel dát úplně poslední pozdrav a poděkovat.
Věřte mi, že ještě dnes, když chodím za tatínkem na hřbitov a procházím okolo hřbitovní brány, se rozhlížím po barevném ptáčkovi a vzpomínám na nález bankovek. Na tom místě jsou teď umístěny kontejnery.
A tak bych ti, tatínku, chtěla znovu i teď poděkovat za všechno, co jsi pro nás v životě udělal a za tvůj nikdy nezapomenutelný pozdrav ze záhrobí. Mám tě moc ráda a nikdy na tebe nezapomenu!
Tati, díky!!!


Babousek – čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc krásně napsané i já tu slzím...
Obrázek uživatelky
profil
děkuji!
A věř mi, holka, že já tomu stále dodnes nemohu uvěřit.
Obrázek uživatelky
profil
..., tak mně jsi tedy dostala dokonale! Za prvé, - krásně napsané, za druhé tím, jak jsi dokázala v pár větách vyjádřit vše, co jsi vyjádřit chtěla a za třetí...- tajemno, ze kterého by mohl mít někdo i pocit, že si děláš legraci, ale to JÁ rozhodně nejsem. Super!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
všem děkuji za krásné příspěvky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles