Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trapasy s jízdenkami

26. 06. 2011 | Vaše příběhy
Nedávno jsem prohlížela album s fotkami a při některých se mi vynořily vzpomínky, veselé i smutné, ale i různé průšvihy, které jsme zažili s manželem. Vzpomínám si na první zábavu, chodili jsme spolu asi 2 týdny. V jejich obci byla "hodů zábava", tehdy nebyly diskozábavy.

Horko těžko mi rodiče dovolili jít, až když se za mě přimluvila sestřenice, která bydlí v téže vesnici, že půjde i ona s mužem. Tyto zábavy  obvykle končily ráno kolem 5. hodiny. Můj nastávající mě tedy šel vyprovodil domů, bylo to asi 4 km polní cestou. Když jsme přišli k našemu domu, náhodou byl otec na dvoře, tak nás zavolal dovnitř.

Máma již připravovala oběd, vařila hned zrána, aby to stihla do kostela. Nabídla nám snídani a samozřejmě nezapomněla připomenout, abych se  převlékla a hybaj do kostela. Tak jsem navrhla mému nastávajícímu, že domů může jet autobusem, nedaleko byla autobusová zastávka. Ale on řekl, že se přemůže a půjde pěšky. Tak jsme se vybrali - já do kostela a on domů. Na zastávce jsme zůstali stát a on pořád, že jde pěšky a vtom přijel autobus. Stáli jsme jak dva solné sloupy, já na něj naléhala, ať jde do autobusu a vtom momentě mě popadl a začal líbat jako šílený. Lidé na nás zírali, tehdy takového něco na veřejnosti bylo tabu.

Řidič na nás zakřičel, zda nastupujeme, muž hodil rukou a autobus odjel. Já jsem byla v takovém šoku, že jsem mu jednu vylepila a on se začal omlouvat, že neměl peníze na lístek a bylo mu trapné říct mi to. Lístek stál 2 Kčs a já jsem měla drobné v kabelce do zvonku...

Když jsme tuto příhodu  po čase vyprávěli, nikdo, kdo znal mého muže, tomu nechtěl uvěřit, protože to byl velmi tichý a stydlivý kluk.

Další příhoda související s penězi se nám přihodila měsíc po svatbě. Byli jsme na svatební cestě  v Harrachově, dostali jsme ROH poukaz. Bylo to téměř zadarmo, takže jsme hodně peněz s sebou neměli. Cestovali jsme ROH vlakem, co čert nechtěl, při zpáteční cestě domů měl vlak zpoždění a v Brně jsme nestihli přestoupit na ROH vlak do Bratislavy. Museli jsme cestovat řádným spojem.

Říkám muži, aby šel koupit lístky až do Prievidze, tehdy jsme  tam bydleli. A on na to, že má prázdnou peněženku, pouze pár drobných. Skoro mě porazilo od jedu. Co teď, cestovat na černo nebo se nad námi slituje a půjdeme na občanské průkazy.  Jak jsem hledala kapesník ve větrovce, našla jsem 50 Kčs, což nám postačilo na jízdenky. Podotýkám, že větrovku jsem měla půjčenou od sestry, protože na mé byl pokažený zip.

Od té doby, když jsme kdekoliv šli spolu, tak jsem měla já peníze u sebe a tak je to dosud. Muž má své kapesné tzv. "bočáky", o které se já nestarám, ale kasu a účty mám pod palcem já. Každý měsíc ho informuji o stavu financí, výpisu z účtu ani nevěnuje pozornost. Když bylo třeba koupit do domácnosti např. mrazák, ledničku, Tv atd. nebo dovolenou, vždy řekl, pokud na to máme
našetřeno, může být, ale půjčku ne, a tak to funguje již 36 let.
Tak jsem byla účetní nejen v práci, ale i doma.

Vilka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !