Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trochu jiný postup léčby kožních chorob

5. 07. 2008 | Vaše příběhy

Léčivý pramen.

Má dcerka a syn trpěli v 4 a 6 letech velkými bradavičkami na prstech.Velikost se lišila, ale ty největší měly velikost až 8 MM. Léčba probíhala jen různými mastmi a nakonec jsme dcerku sami objednali na chirurgii. Před výkonem jsme ale jeli na dovolenou do Orlických hor.
Nedaleko chalupy jsme měli horský pramen kde jsme brali pitnou vodu.
Jelikož se jednalo o jediný vodní zdroj, kde se mohli děti trochu máchat, tak jsme tuto vodu dávali do plastového bazénku, aby jejich radost z malých vodních her byla větší. Během týdne se velké bradavičky jakoby rozmočily a i s kořínkem sami vypadly.
Mysleli jsme si, že po návratu zbývající menší narostou do předchozích rozměrů, ale i ty zmizely. Dodnes se nic neobjevilo.

kožní chorobyTento pramen se nachází v obci Horní Orlice. Kdysi zde stávala dokonce menší chaloupka přímo na prameni /sloužila jako improvizovaná léčebná koupelna/.

Pramen je mírně radioaktivní a protéká přes rudnou žílu /dle geologa/. Příbuzný pramen se nalézá i pod blízkým klášterem  poblíž silnice z Horní Orlice na  klášter Králíky /tento pramen je taky léčivý/. Další pramen je v lese na cestě na horu Jeřáb.


Rybičková terapie.

V srpnu 2007 jsem prožil velmi krásnou dovolenou v Rychlebských horách, kterou doporučuji všem, kteří hledají opravdu klid a nedotčenou krásu přírody /skalní turisti tomuto místu říkají prdelka Čech a Moravy/. Srpen byl horký a tak jsme se chodili po túře koupat do krásných místních lomů. Obešli jsme postupně všechny. V lomu Vycpálek jsme se setkali s rodinou z Prahy, která sem jezdí pravidelně co rok. Proč? Pán trpěl silnou lupenkou a léčil se koupáním v lomu rybičkovou terapií.Tato terapie není nic nového, akorát, že je to nadstandardní léčba, která stojí docela slušné peníze.
Zde to měl zadarmo.V lomu v super čisté vodě jsou tisíce rybiček, které vás citlivě okusují a tak léčí. Sám jsem tuto léčbu ucítil na ploškách noh, které byly
ochozeny po túře a kůže se místy loupala. Pán říkal, že po 10 dnech se jeho stav rapidně zlepšuje a ví o tom, že sem jezdí lidé i s nemocnými dětmi s ekzémy a pravidelně. Svoji roli má určitě i minerální voda. Lom hledej mezi obcí Žulová a Černou Vodou.


Léčba marihuanou – konopím.

Nejsme žádní kuřáci marihuany, ale víme o léčebných účincích konopí. Malá švagrová 2roky stará onemocněla strašným kožním ekzémem. Mokvající, silně zarudlá a místy hnisající pokožka. Malá si prodělala řadu vyšetření a žádný lék či mast nezabírala. Na radu mé známé jsme zakoupili konopí /sušené/ a Andulku jsme v v tom koupali a otírali.
Byl to docela silný vývar /nešetřili jsme zásoby/. Ekzém se po měsíci zcela ztratil. Holčička navíc konečně i zdravě a klidně spala /kdo zažil dítě s ekzémem ví o čem zde píši/. Navíc jsme zcela vynechali kravské mléko a výrobky z něho a nahradili ho sojovým instančním. Hodně jsme omezili taky cukrové slazené výrobky. Džusy a firemní šťávy jsme nahradili přírodní šťávou.



Saturnin - čtenář
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !