Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Veselá škola v přírodě

15. 09. 2013 | Vaše příběhy
Se začátkem nového školního roku nastoupila i nová paní učitelka. Dítko ve třetí třídě základní školy ještě nemá důvod se na novou paní učitelku netěšit. I můj bráška se snad těšil, rozhodně byl ale zvědavý. Měl pověst třídního šaška a kašpara a jeho minulá paní učitelka, která šla do důchodu, mu často říkala, jen počkej, nová paní učitelka s tebou zatočí. Tak se na to zatočení vysloveně těšil.

Nová třídní však pro jeho vtípky pochopení neměla. Ve své nové třídě se uvedla tak, že pravítkem třískla do stolku, až ho zlomila, teda to pravítko. Tím si zjednala ticho a dala najevo žáčkům, kteří byli po prázdninách hodně rozdovádění, kdo je pánem situace. Seznámila třídu se svojí vizí, jak si představuje kázeň ve třídě, prostě začala dětičky stavět do latě. Její způsoby byly do té  doby trochu nestandardní, za každý prohřešek na ně řvala tak, že ji bylo slyšet po celé škole, ba i na ulici se chodci zastavovali, ale na druhou stranu nepsala žádné poznámky do žákovských knížek. Děti si na její způsoby zvykly, a tak nějak křiku ubývalo a paní učitelku si i oblíbily.

škola v příroděNa jaře paní učitelka pro svou třídu zajistila školu v přírodě na Šumavě, v podnikové chatě svého manžela. Dětičky se moc těšily. S paní učitelkou si už docela dobře rozuměly, poznaly, že i s ní je občas legrace.
Pobyt v horské chatě byl úžasný, děti se učily venku, chodily na procházky, měly i prostor pro volnou zábavu, i když pod dohledem. Personál chaty byl milý a vstřícný, kuchař se snažil ze všech sil, aby dětem chutnalo. Jediný, komu děti vadily, byla paní uklízečka. Svobodná skoro padesátnice neměla pro dětské rošťárny pochopení. Přijala přece místo v podnikové chatě, kam jezdí celé rodiny, a teď aby uklízela po nějakých harantech bláto a smetí. Nutila třídu přezouvat se skoro na chodníku a běda, našla-li pohozený papírek.
V době osobního volna si děti směly v bufetu koupit něco na zoubek - čokoládovou tyčinku, žvýkačky, brambůrky. A právě ty si koupil malý Petřík. Byl z celé třídy nejmenší, ale moc milý a oblíbený klučina. Koupil si sáček chipsů a spěchal na pokoj, že se rozdělí s kamarády. 
A jak tak spěchal, najednou prásk. Zakopnul a natáhnul se jak dlouhý, tak široký na chodbě. Brambůrky se rozsypaly a Péťa ve snaze je rychle sebrat, ještě je trochu rozmačkal. 
A už tu byla paní uklízečka, nevím, jestli někde číhala, ale přišla její chvíle. Spustila na klučíka palbu nadávek a najednou se slovy - já ti ukážu, prevíte, dělat mi tu bordel - vrazila Péťovi facku, až se mu hlavička otočila. A to už přibíhala paní učitelka. Uklízečka v domnění, že Petřík dostane co proto i od své třídní, chtěla si ještě přisadit, ale paní učitelka se rozmáchla a se slovy - vy mi tu nebudete fackovat moje děti - vrazila facku milé uklízečce. Ta hned začala vyhrožovat, že si na třídní bude stěžovat. 
„To klidně můžete,“ nenechala se vyvést z míry učitelka. „Ale já na vás pošlu rodiče, že jste napadla dítě.“

Od té chvíle byl klid, uklízečka se třídě vyhýbala, jak to bylo možné, jen rodiče se doma dohadovali, co se to asi na škole v přírodě děje, protože jim chodily od dětí dopisy, ve kterých jim děti s obdivem líčily, jak se paní učitelka poprala s uklízečkou.
Po příjezdu třídní svolala rodičovskou schůzku a vše uvedla na pravou míru. Obdiv dětí jí ale zůstal, a když se pak s třídou za tři roky loučila, bylo dojetí na obou stranách.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Veselá škola v přírodě:

Veselá škola v přírodě
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Učiteľ má byť prísny, ale spravodlivý.
Inak by mu deti (a zvlášť dnes) "skákali" po hlave.
Táto pani učiteľka bola fér a deti to náležite ocenili a s láskou na ňu určite spomínajú.
Obrázek uživatelky
profil
Hezká příhoda. A paní učitelka super!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak,Smajlík udělala pořádek
Obrázek uživatelky
profil
KRASNY PRIBEH 10+
Obrázek uživatelky
profil

Marti...moc pěkně napsaný příběh.Smajlík

Myslím,že to byla dobrá paní učitelka,když se dokázala zastat,byť takovýmto způsobem,svého žáčka.Určitě na ni děti rády vzpomínaly.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles