Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Začátek vzniku člověka dospělého

16. 06. 2010 | Vaše příběhy

Psát tento příběh není  vůbec  lehké ... a tak lehce to začíná ... jako něžný  dotek motýlích křídel, jako když se díváte na obláčky na modré obloze a vidíte různé  věci ... krásné ...plné něhy a obrovského pocitu svobody.  Viděla  jsem  srdíčko,  něžný dotek  lásky ... všechno bylo na té obloze, všechno bylo v osudu ...  jenže to jsem ještě nevěděla …  nechápala. 

Mnoho věcí nedokážeme chápat. Zapomněli jsme...  zapomněli  jsme se dívat do sebe  ...  zapomněli  jsme se dívat do svojí duše .... přestali  jsme ji slyšet…naslouchat jí.

Začíná to už tím, že se rozhodneme vstoupit na tento svět, že dostaneme opět novou možnost, že se naše DUŠE rozhodne znovu dostat po tlamě ... promiňte…odlehčuji ‚ ale je to vlastně pravda. Možná někdo na to nevěřícně kývne hlavou, ale je to, milí přátelé, tak…vzpomeňte si, kolikrát jste zažili de ja vie??

Je to pravda odvěká .. . šaty dělají pouze člověka ... a dodatek ... kde jsme nechali Duši? ... kde jsme nechali sebe?? Kam jsme se v tomto okamžiku ztratili? Kam jsme se vlastně schovali – do naší ulity???... zapomněli jsme ... zapomněli jsme na Duši  ...  zapomněli jsme na svoji podstatu  a pouze jsme se stali oblečením  ...  modelem, jednoduše řečeno něčím, .... .. a kromě toho,  máme ještě navíc  ... UM a to znamená …taky  EEGGGGGGGOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!
Ale teď musím zpátky na začátek. Narodila jsem se (haha)  a  dali mi prostě jméno, všemu dáváme jméno,  vždyť  jak bychom to pak rozeznávali ... beze jména?? Bez pojmenování? Pouze se pak divíme, když se s něčím novým setkáme a nemá to pojmenovaní  ..  fíííkkkkk, jsme vedle ... CO TO JE?? A začíná naše pouť rozumu  ...  proč  to nemá jméno?? Jak to, že to nevím pojmenovat ... a začínáme  spekulovat .... možná v dalších staletích už nebudou jména pouze ... hm .. že by tečky ???... miluji  tečky  ... tečky jsou  možnosti ... nekonečné  možnosti  kvantové fyziky – vnímání  světa.
Tak a dostala jsme dle možností jméno  a začala jsem žít ... hm ... jak jednoduché ... ŽÍT ... na margo tohoto  pojmenování, které  vnímáme,  vlastně si myslím, že ani pořádně nevnímáme .. myslíte, že opravdu dokážeme žít ....????? Nebo pouze prožíváme? Myslím, že mnoho z nás se jenom tváří, že umí  žít. OMYL…!!!!!!  Položili jste si někdy otázku, co to znamená  opravdu  žít?? Podívali jste se na sebe ze svého vnitra? Na svůj život? Podívali jste se někdy na sebe jako tělo co má jméno .. (možná  tečky) přes sebe samého??

Nyní Vás požádám ... ale udělejte to teď ... vstaňte a jděte k zrcadlu ... opravdu .. jděte k zrcadlu .. a dívejte se ... dívejte se PŘÍMO  do SEBE do své  Duše ... ne na Vaši tvář ....!!!! Nevíte jak? Dívejte se hluboko do svých očí …a oni Vás pustí …jenom se dívejte….a ucítíte sebe…zažijete ten nejúžasnější pocit, jaký  jste kdy poznali.
Já se teď na sebe dívám - často a zjišťuji jedině ... je to hrozné ... žít sám se sebou (teď odlehčuji)… je to to nejtěžší, co může být v „životě" ... a to si představte, že kolem sebe musíte ještě žít s dalšími takovými jako jsme sami ... to je tedy BINGO ... .!!!!!  Ty naše vnitřní boje, to jak se pereme sami se sebou…mám to udělat , nemám…co na to sousedi, co na to kolegové..ale málokdy se zeptáme, co na to já! Chci to takhle?
Vrátim se k příběhu. Takže už mám jméno a život  a učí mě žít. Kdo?? Kdo mě učí..?...rodiče, ..... okolí ... a já nasávám  všechno  ... ano, nasávám jejich návyky, jejich názory, jejich trápení ... ... to všechno si beru do sebe  a pak,  nastává ten zlom ... když rostu,  když  vnímám víc, ale pozor, začínám vnímat i sebe. Poprvé  jako dítě ... první vzdor ..a nastupuje reakce… tohle  tak nechci  a křik, pláč, vzpírání se .. nevyhovuje mi to .. já to chci jinak, ale nikdo mne neslyší..neslyší mé volaní, volání mé  podstaty…mně. Vidí jenom to, co se smí   a nesmí, mnoho lidí vidí ..ale neslyší !!!! Klasický  scénář: toto se nesmí .. tohle se dělá tak a tak.. nechápu, ale podřídím  se a dál  nasávám, rostu .. a ve mně roste ego .. ale moje podstata .. pouze tichoučce snáší příkazy, zákazy .. napomenutí ... zvyklosti .. prostě ... mlčí ... případně  se někdy vzepře,  ... no a tak to plyne … už jsem naučen, zaškolen do role ….člověk dospělý homosapiens.

 

Autorka: Mgr. Iveta Mochňacká
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je na psychoanalitikaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak tomu říkám myšlenkové pochody...
Obrázek uživatelky
profil
Tak to já naopak ano. Existují "životní pravdy" (pravda je relativní pojem Smajlík), na které lidé v životě ani nepomyslí a pak, když je vidí takto vyjádřené, prostě nevědí o čem je řeč ... Možná. Každopádně mně se tento zvláštní článeček moc líbil.
Obrázek uživatelky
profil
Tak z tohoto článku zrovna "sapiens" nejsem.
(sapiens = moudrý)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles