Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zážitek z dovolené

24. 05. 2011 | Vaše příběhy
Máme za sebou páteční romantickou plavbu, zakončenou západem slunce.
Ale postupně:
 

Večer začal pro nás očekáváním zážitků a hlavně dávkou kapek proti žaludeční nevolnosti před plánovanou večeří - pro nás čtyři o půl hodiny dříve, tedy v půl sedmé, abychom stihli odvoz k jachtě objednaný na 18.45.
V tušení již čekající večeře na stole jsme s nadějí došli k jídelně. OUHA!
Jídelna je stále zamčena, a po našem marném naléhání na dveře se nám pouze dostalo zamračených pohledů personálu chystajícího večerní raut, prý jdeme  brzy.

Nedali jsme se odradit a mávali dokladem o zaplacené plavbě a dožadovali se opětovně vpuštění. V 18.40 sedíme za stolem, dostáváme ubrousky a dva příbory, čímž chápeme, že večeře nebude pouze o jednom chodu a už se děsíme rychlosti, se kterou dojde ke konzumaci těsně před plavbou.
Beru do ruky telefon a volám naší delegátce, informuji ji o naších stále
ještě prázdných žaludcích a prosím ji, ať zdrží sjednaný odvoz k jachtě.
18.44 - předkrm, jako vždy výborný, na stole.

Naházíme do sebe rajčata, okurky, olivy, sýr a mezitím už na stole přibývají
talíře, každý se třemi plátky masa a hromadou hranolek. Příbory lítají vzduchem, už ani nežvýkáme a vtom na stůl obsluha donáší výborný dezert.
Ani nestačíme vychutnat jeho nuance, a  s plnými břichy vybíháme před hotel.
Očekáváme a vyhlížíme auto s logem   naší cestovky, je 18.50, auto nikde.
V zápětí se objeví ošuntělá osoba s logem, my naopak máváme žlutým dokladem - smluvený signál.

Zjišťujeme, že je to náš odvozce a vede nás ke svému vozu. Vyhlížíme, který to asi bude, tipujeme na mikrobus, jdeme dál, že by MERCEDES? Jdeme dál.
Nacházíme se u kdysi modrého vozidla podobného  vozu ŠKODA   FAVORIT
a zjišťujeme, že to je ten náš.

Nasedáme, startujeme, vydáváme skřípějící zvuky a doufáme, že dojedeme včas. Na jachtě jsou již všichni na palubě, kromě nás. Dostáváme pokyn k vyzutí obuvi a sundání ponožek, já jsem zaslechla něco o ťapkách, tak zouvám sandály a lezu do trochu odrbaných žabek ležících těsně vedle mě. Néééééééé, ty moje! Dozvídám se od námořníka, který nám pomáhá na palubu a zároveň zjišťuji, že budeme na jachtě bosi.

Fouká ostrý přímořský zatím větřík a my si pochvalujeme volbu oblečení – rifle a bundy. Sedáme na střechu kabiny, kde je připevněna dřevěná tyč na místě, kde jsme očekávali sedátka. Žádný záchranný pás a nám je jasno, že ta tyč je náš jediný záchranný prostředek proti pádu přes palubu. Usídlili jsme se na bidýlku a začali pochybovat, zda dvouhodinová romantická plavba na tyči byl ten správný nápad. Najednou se před námi objeví fotoaparát a my se usmíváme do objektivu, možná je to naposled, říkáme si, že nás fotí kvůli identifikaci, nálada trošku klesá. Odplouváme. Statečně se držíme a vyrovnáváme pohyb lodi, je nám dobře.

Sledujeme vzdalující se bezpečí pevniny, vlny stále větší, doufáme, že tyč
nepovolí. Stateční manželé pořizují snímky z jachty, bude jich hodně.
V polovině plavby bouchne mořský vlk šampáňo a obchází účastníky plavby s plastovými kelímky a nalévá. Připíjíme na šťastný návrat a mořský vlk přináší pro každý pár misku buráků. JAK SE MÁME PROBOHA DRŽET?

V jedné ruce šampíčko, v druhé buráky, dvakrát jsem se pocintala a střílí
další špunt. Vlny stříkají na naše ztuhlá chodidla, ale po třetí láhvi šampaňského už nám ani vichr a studené nohy nevadí. PROČ JSME SE ČESALY? Obracíme loď a sledujeme začínající západ, kapky zabraly a říkáme si, že to nebyl zas tak špatný nápad.

Vracíme se do přístavu a doufáme, že nalezneme svou odloženou obuv. Čeká na nás na nábřeží, jsme na pevnině. Plavbu jsme přežili a vyrážíme do nočního Nesebaru, večer skončil krásnou procházkou do hotelu, další den za námi.



Lenkamo - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda