Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zázračný alobal

24. 01. 2016 | Vaše příběhy

Každý v domácnosti používá alobal většinou na pečení nebo vaření. Ale co když se dá použít i ke zmírnění nebo odstranění bolesti?

Před mateřskou dovolenou jsem měla práci v místní fabrice. Při druhém synovi jsem si zde přivydělávala brigádou. Po jejím krachu jsem se neměla kam vrátit a smlouva byla rázem zrušena. Když jsem byla doma s dětmi, bylo obtížné si po mateřské dovolené najít takovou práci, která by mi vyhovovala. Necelých 12 let jsem byla doma. Za tu dobu jsem našla další brigádu. Tam jsem musela spoustu hodin stát „na místě“ a prodávat drobnosti. Bolely mne nohy, ale jinak nic závažného mi nebylo. Po roce jsem s brigádou skončila.

Musela jsem mít takovou práci, která by byla na plný úvazek, pokud možno nikam nemuset dojíždět a s dobrým příjmem. A pak to nejdůležitější – hlídání dětí. Občas se našla nějaká pracovní nabídka, ale po přeptání jsem zůstávala dále na pracovním úřadě. Když už bych přetrpěla dojíždění, problém byl s dětmi a časovou náročností. Nemohla jsem pracovat od 4 hodin do 18 hodin. Rodiče stále pracovali a nebylo hlídání. Když přišel pád fabriky, ztratili práci i oni, ale mamka krátce nato našla novou práci a taťka vždy jen na léto, proto problém s hlídáním zůstával a s tím souvisel problém sehnat práci pro mne. Poslední rok jsem přemýšlela, že když potřebujeme peníze, tak budu jezdit s přítelem do Jihlavy. Ztratila bych sice 2 hodiny na cestě, ale měla bych hezkou výplatu. Ani tento nápad neprošel. Být doma mělo i své výhody. Měla jsem čas na své koníčky, cvičení a spánek po obědě, když jsem byla unavená.

zázračný alobalVloni v říjnu mi taťka poslal odkaz na internetu s nabídkou práce přes agenturu. Jednalo se o práci v místní znovu otevřené fabrice. Hlídání dětí jsme vyřešili kupodivu velice snadno. Výhoda byla, že bych měla pouze ranní směnu a tím pádem by děti byly doma ráno samy, jednou za 3 týdny a odpoledne by chvíli hlídali rodiče. Po telefonické domluvě jsem měla nastoupit 1.listopadu, ale nakonec jsem nastupovala o 2 dny dříve. Pár dní před nástupem jsem si musela dojet pro smlouvu do města vzdáleného 16 km.

Děti měly zrovna v tu chvíli prázdniny a tak si rovnou vyzkoušely pod dohledem přítele, jak takové ráno bude vypadat. Byla to pohroma. Klukům se nechtělo vstávat a místo snídaně si buď hráli a nebo se prali. Proto když vycházel týden, kdy museli být doma sami, vždy je někdo kontroloval.

V polovině listopadu jsem začala chraptit. Byl zrovna pátek, moje doktorka neordinovala a zastupovala ji jiná, která měla ordinaci vedle naší vrátnice. Během přestávky jsem si k ní zaběhla a odcházela jsem se silnými antibiotiky na zánět hrtanu a průdušek. V práci jsem vydržela do konce směny, i když jsem měla obklad na krku a trápil mne ošklivý kašel. Přítel měl tu samou nemoc už o pár dnů dříve a způsobil to zřejmě dlouhý pobyt v pohřební síni na konci října, kde nám byla zima i přes teplé oblečení. A tak jsme marodili společně. O děti bylo postaráno. Nebyli s námi celý týden, aby nemoc neměli i oni. Moji rodiče se o ně postarali spolu s otcem staršího syna, kterého si brával k sobě. V pondělí jsem do práce nešla, předem jsem se omluvila. Na úterý vycházel svátek a zaléčená jsem se ve středu vrátila do práce. V ten den mne opět začalo bolet v krku a tak se mi zánět hrtanu vrátil. Antibiotika jsem měla dobrat v neděli, tak jsem si myslela, že to bude dobré. Jenže nebylo. V krku mne bolelo dál a tak jsem volala doktorce, protože se mi k ní nechtělo. Zřejmě bych dostala další antibiotika. Brala jsem pastilky, které mi po týdnu krk vyléčily.

Byl čas přemýšlet nad ztracenými hodinami a tak jsem začala nadělávat. Pokud bych nenadělávala, přišla bych o docházku a tím bych nezískala odměnu. A tím jsem si zadělala na velké zdravotní problémy. Musela jsem v práci nosit pevnou obuv, proto jsem nosila botasky. Tím, že jsem šla na dvě dvanáctihodinové směny a do konce měsíce jsem nadělávala hodinu, mne začaly bolet nohy. Při takto dané smlouvě není nárok na placené svátky, paragraf, dovolenou a podobně. Ostatní si chybějící hodiny nenadělávali, jen já. Věděla jsem, že v prosinci jsou 2 dny neplacených svátků a 4 dny mezi svátky, které jsme neměli na 100 % povinné, ale chyběly by hodiny a mistr by nás rád v práci viděl. Já chtěla být za každou cenu aspoň dva dny doma a zároveň mít docházku plnou a tak jsem od začátku prosince až do pátku před Vánoci nadělávala hodinu. Nadělala jsem si dva dny, ale také bolest v patách byl čím dál víc nesnesitelná.

Byla to úplně jiná bolest než na začátku. Nemohla jsem stát i chodit a přesto jsem vše musela vydržet. Připadalo mi, že stojím na hřebících. Bavila jsem se o mých problémech s jednou paní, která si shodou okolností touto nemocí prošla. Jednalo se o patní ostruhu. Tu je nutné léčit! Prvně jsem vyhodila botasky do koše. Vyměnila jsem je za pantofle, které jsem ještě za svobodna v práci fasovala a čekala jsem, co se stane. O této změně jsem ovšem prvně informovala svoji parťačku, aby nebylo zle. Patám se výrazně ulevilo. Ale ne natolik, aby se při každodenním nadělávání uzdravily a bolest začala opět sílit. Po pracovní době jsem zašla k doktorce. Poradila mi, abych ještě nějakou dobu paty testovala a pak bychom to řešily. Vím, že se patní ostruha léčí ultrazvukem a ten, když nepomůže, řeší se ozařováním rentgenem.

Po novém roce jsem byla rozhodnutá, že poprosím doktorku o ultrazvuk. Pořád se mi špatně stálo. V patách píchalo a nedalo se to vydržet. Jenže právě v pondělí 4.1. přišel zázrak v podobě e-mailu. Poslala ho přítelova matka, která neměla o mým problémech ani tušení, ale veškeré zajímavosti nám posílá. Bylo v něm o zázračné síle alobalu.

Stačí proužek 1 x 1,5 cm lesklou stranou přiložit na bolavé místo a přelepit náplastí.

Jedná se o tzv. stříbrný můstek a přikládá se na jakákoliv postižená místa. Přikládá se 1 cm vodorovně a 1,5 cm svisle. Horní a spodní část náplasti se nechává volná. Lepí se VŽDY svisle. Dá se takto léčit bolest srdce, hlava, dna, zánět v játrech... Dá se také při bolestech palce obalit palec alobalem. Bolest po nějaké době zmizí. A důvod? Jedná se o bioproudy vysílané naším tělem na biologicky aktivní body, ty se odrazí a vrátí se zpět do meridiánu, odkud vyšly. Jedná se o velmi příznivý vliv na postižený orgán, se kterým je spojen meridián. Takto snadno si lze odstranit bolesti. Léčí se i keloidní jizvy, které zůstanou po operacích v místě chirurgického řezu.

Je to pravda? Opravdu si vyléčím paty sama? Bylo by to moc fajn.

Neváhala jsem, zkusit se má vše. Asi hodinu před spaním jsem si kousky alobalu ustřihla (stříhala jsem od oka a tak jsem měla proužky o kapku větší), nalepila lesklou stranou na obě paty, oblékla slabé ponožky. To, že mají být svisle, mi uniklo, ale asi jsem je nalepila dobře. Ještě před ulehnutím jsem pocítila úlevu. Nemohla jsem tomu uvěřit. Takto rychle to působí? Nebylo to sice dokonalé, ale pomohlo to. Ráno mne pravá pata nebolela vůbec a v levé se občas píchnutí objevilo. Pro jistotu jsem opět nalepila alobal na obě paty a vyrazila do práce. Místo abych šla k doktorce, jsem opět zůstala v práci o hodinu déle. Jenže po práci jsem každý den ještě chodila po městě a vyřizovala různé věci a domů se tak dostávala už za tmy. Alobal jsem si lepila pouze na levou patu. Přes den ovšem nemohl účinkovat jak by měl, protože už hodinu po nalepení jsem v práci měla alobal hodně poničený. Přesto trochu účinkoval. Píchlo mne v patě z obou stran pouze, když jsem se ohnula a tím natáhla šlachy. Pravá pata mne stále nebolela, takže úspěch byl zaručený. Věděla jsem, že pokud budu stále stát, léčení bude komplikovanější. Po čtyřech dnech léčení jsem sledovala, kde přesně mne v patě píchne a doma na noc si dala alobal lépe – z každé strany paty.

V ten samý den měl přítel preventivní prohlídku z práce a s doktorkou řešili působení alobalu a jeho účinky. Ta potvrdila informace, které jsme získali.

V pátek ráno jsem zjistila další pozitivní účinky. Při ohnutí jsem místo píchnutí cítila pouze tlak. Poté jen mravenčení. Vzhledem k tomu, že si v práci chci i nadále nadělávat nějaké hodiny, kdyby se něco stalo, tak si ultrazvuk nechám napsat, protože jsem ostruhu nechala rozjet do větších rozměrů a potřebuju být zcela fit. Ale alobalu věřím a budu si ho dávat na vše, co mne bude bolet. A hlavně v počátku bolestí. Ušetřím tak čas strávený u doktora a možná i peníze.


Piskotik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zázračný alobal:

Zázračný alobal
Zázračný alobal
Zázračný alobal
Zázračný alobal
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ano, setkala jsem se s tím a reakce byla jen pozitivní
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem o tom četla, jen tam byl trochu jiný návod než jaký je tady. Doufám, že ty které chtějí to vyskoušet si o tom najdou něco i jinde.
Piskotiku věřím, že Ti to pomohlo, manžela léčba stála 5000,-Kč a ještě dojíždění(10krát) z léčbou asi 50km
Obrázek uživatelky
profil
Zajímávý článek...Ráda jsem četla celý Váš příběh...Určitě někdy vyzkouším =) Díky za radu
Obrázek uživatelky
profil
dneska jsem v práci říkala jak jsem se vyléčila, protože se mě ptaly, jestli mám ještě problémy s nohama a prý to taky zkusíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobrá rada nad zlato ...dík Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles