Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zkoušky z bezpečnosti práce

28. 03. 2017 | Vaše příběhy

Do svého prvního zaměstnání jsem nastoupila do účtárny jednoho závodu, který byl součástí velkého podniku. V kanceláři nás bylo pět žen a kolegyně, která seděla u protějšího stolu, byla velmi aktivní členkou závodního výboru ROH. Protože jsme si padly do oka, brzy jsem byla vtažena do dění. Nejčastěji to bylo aranžování nástěnek k různým výročím a událostem, roznášení občerstvení při výročních schůzích, pomoc při organizaci oslav Dne dětí apod.

Jednou kolegyně přišla se zprávou, že podnik pořádá soutěž ve znalostech předpisů o bezpečnosti práce. Chtěl tím zatraktivnit jinak nezáživné studování bezpečnostních předpisů. Soutěž určená pro dvoučlenné týmy se skládala ze dvou kol – závodního a podnikového. Do závodního kola se mohl přihlásit „kdokoli“, do podnikového postupovaly dva nejlepší týmy z každého závodu. Odměnou pro nejlepší tým byl poukaz na týdenní pobyt pro dvě osoby v podnikové chatě ve Vysokých Tatrách. I když jsme si nedělaly moc nadějí, do soutěže jsme se přihlásily. Kolegyně sehnala otázky a začaly jsme šprtat. Otázky pro nás byly docela těžké, protože předpisy se týkaly bezpečnosti práce ve výrobě a obsahovaly pojmy, které jsme slyšely (četly) poprvé.

Přišel den zkoušky a my jsme usedly - dvě „ženské“ – mezi samé mužské týmy nad papíry s otázkami. Soupeři si nás prohlíželi dost opovržlivě a měli za to, že porazit nás (kancelářské krysy) nebude pro ně – ostřílené machry z výroby – nic těžkého. A co se nestalo? Obsadily jsme první místo a postoupily do podnikového kola.

Znovu jsme se pustily do šprtání otázek a odpovědí a brzy jsme je uměly skoro nazpaměť. Vidina pobytu v Tatrách byla hodně lákavá.

Podnikové kolo se konalo v krajském městě – sídle našeho podniku. Přijely jsme vybaveny psacími potřebami a notnou dávkou trémy. A ouha! Testy se nevyplňovaly ručně na papír, ale na počítači. My dvě jsme do té doby viděly počítač tak akorát v televizi a s jeho obsluhou jsme neměly žádné zkušenosti. Všechno nám sice vysvětlili, ale stejně jsme to braly jako podraz.

Test začal. Byl na čas a k výslednému časovému údaji se přičítaly trestné vteřiny za nesprávné odpovědi. Tým seděl vždy u jednoho monitoru a klávesnice a mohl se radit. Kolikrát jsem ani nedočetla otázku a kolegyně už mačkala odpověď. Když jsem se jí ptala, jak to dělá, že tak rychle čte, odpověděla: „Já čtu jen možnosti odpovědí. Proč bych se měla zdržovat čtením otázky?“ Tato taktika se vyplatila, protože jsme se spolu s dalším týmem umístily na prvním místě. Obě skupiny jsme měly stejný čas. I na tuto možnost byli organizátoři připraveni. Vyzvali vždy jednoho zástupce z každého týmu, posadili ho opět před monitor a pustili mu (na dnešní dobu jednoduchou) počítačovou hru. Autíčko, které musí projet danou trasu v co nejkratším čase s co nejméně haváriemi. Kolegyně se rozhodla, že to zkusí. Měla dobrý postřeh a snad i trochu štěstí – byla rychlejší než soupeř.

Soutěž jsme vyhrály!

Pak už nás čekal jen nádherný týden ve Vysokých Tatrách.


Aliceč - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zkoušky z bezpečnosti práce:

Zkoušky z bezpečnosti práce
Zkoušky z bezpečnosti práce
Zkoušky z bezpečnosti práce
Zkoušky z bezpečnosti práce
Zkoušky z bezpečnosti práce
Zkoušky z bezpečnosti práce
Zkoušky z bezpečnosti práce
Zkoušky z bezpečnosti práce
Zkoušky z bezpečnosti práce
Zkoušky z bezpečnosti práce
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkv Tatrách bylo jistě fajnSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

Zajímavý článek a pěkné fotky. Výhru jsem Vám, ženám přála!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Blahopřeji.Článek se mi moc líbil.Je výborné ničeho se nebát a být soutěživý.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles