Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dětské tvoření aneb rozvíjíme jemnou motoriku

7. 09. 2018 | Výchova
-Komerční sdělení-

Škola a s ní spojené povinnosti jsou již  tu, ale blížící se víkend je ideální dobou na další společné tvoření. Dítě si tak za pomoci rodičů může během odpoledne vyrobit například desky na písmenka nebo i stojánek na psací potřeby, který přijde právě vhod. Navíc, pokud je dítě v první třídě a čeká ho učení psaní a vhodného úchopu psacích potřeb, je právě kreativní tvoření nejideálnější aktivitou, která pomáhá rozvíjet jemnou motoriku, potřebnou pro snazší nácvik správného úchopu psacích potřeb.

Lepicí tyčinka jako pomocník správného úchopu


Lepidlo Herkules
Jak potvrzují i odborníci, správný úchop psacích potřeb je pro následnou výuku psaní zcela zásadní. Při osvojení správného způsobu se totiž dítě naučí psát rychleji a psaní mu nebude dělat takové problémy. A právě pro správný úchop je zásadní rozvoj jemné motoriky, kterou mohou s dítětem rozvíjet i doma rodiče. Jak? Například tvoření a zaměstnáváním ruky dítěte. Vhodné je například kreslení, ale jak se v poslední době ukazuje, tak především celkové tvoření, kdy jsou ruce dítěte kompletně zaměstnány. Jako stvořené jsou pak pro tyto aktivity lepicí tyčinky (např. Herkules), které nutí děti osvojení si úchopu, a to zcela nenásilně, v rámci jiné aktivity, u které dítě nemá pocit, že se něco učí a musí se soustředit. Nácvik tak probíhá spíše intuitivně a dítě si ho samo později zautomatizuje.


Zábavné tvoření s mizícím lepidlem


Herkulex Mizím

Aby dítě tvoření skutečně pohltilo, přijde vhod jakýkoli další podnět. Ať už je to cíl v podobě výsledného produktu nebo třeba i zábava při tvoření. Nedočkavost dětí a neustálé dotazy typu „kdy už to bude hotové“ lze zahnat speciální lepicí tyčinkou Herkules Mizím, která jim poskytne spoustu zábavy.

A jak funguje?


Děti sice budou lepit a nanášet lepidlo na papír, ale možná při tom budou mít pocit, jakoby kreslily. Tyčinka Mizím je totiž vyrobena ve fialové barvě, a tak bezprostředně po jejím nanesení se lepená část zbarví také do fialova. To proto, aby dala dítěti jasný signál, kde je lepidlo naneseno a kam ho ještě případně má nanést a zároveň ho informuje o tom, zda už stačilo zaschnout či nikoli. S postupným zasycháním totiž fialová barva mizí a materiál získává opět svoji původní barvu.

Ať už si dítě rozhodne vytvořit například pouzdro na psací potřeby, kornoutek na sladkosti nebo jen dekorovat svůj pokojík, jedno je jasné. Tvoření ho bude bavit a zároveň nenásilnou formou natrénuje svoji ruku na první psaní a úchop psacích potřeb.  

lepidla Herkules











Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka