Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat dobrý letní tábor pro děti?

31. 01. 2009 | Výchova
Šťastné dítě a spokojení rodiče. Tak může dopadnout pobyt na letním táboře. Je dobré dítě vyslat s ověřeným kolektivem. Poradím Vám proč je to důležité a jak se vyhnout nemilým překvapením.

Proč kvalitní tábor?

Dobrý tábor disponuje především:

    * zkušenými a kvalifikovanými vedoucími,
    * kvalitním programem,
    * dobrým kolektivem účastníků.

letní tábor pro děti


Pokud jsou tyto podmínky splněny, odveze si dítě z tábora nezapomenutelné zážit ky. V opačném případě se pobyt může stát noční můrou pro dítě i rodiče.

Ve své praxi vedoucího jsem se setkal se situacemi kdy dítě na táboře nebylo zcela spokojené, a to i přes naplnění výše uvedených podmínek. Příčinou bylo to, že dítěti daný druh tábora nevyhovoval. Snadno si lze představit smutek dítěte bez jakéhokoliv zájmu o přírodu či vrstevníky na táboře uprostřed černých lesů. Kvalitní program a skupina dobrých kamarádů v tomto případě nedokáží pomoc.

letní tábor pro dětiletní tábor pro děti






Proč plánovat tábor již nyní

Kvalitní tábory pořádá řada dětských organizací. Jejich výhodou je to, že fungují celoročně. Je tak možné dítě přihlásit s předstihem, a po několika měsících zhodnotit, zda je v kolektivu spokojeno.

Ideální dobou pro vstup do oddílu jsou jednak září, jednak polovina školního roku, která se nezadržitelně blíží. Do řady oddílů je možno vstoupit i později, doporučuji však neotálet. Čím dříve dítě do oddílu začne chodit, tím lépe se v něm aklimatizuje a pozná nové kamarády. Oddíloví vedoucí tak získají dostatek času na seznámení s Vašim dítětem při výletech a výpravách.


Zdroj: Sdružení Pionýrských tábornických oddílů

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !