Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat ideální brýlové čočky pro děti i pro sebe

7. 09. 2009 | Výchova
Už období růstu a vývoje se u dětí často objevují oční vady, které se nejčastěji řeší doporučením k nošení brýlí. U tak malých zákazníků je důležité, aby dioptrické čočky byly doopravdy bezpečné a současně garantovaly i dobré vidění bez různých zkreslení.

Proč?

Děti jsou nejaktivnějším členem rodiny. Chvilku neposedí, jsou stále v pohybu a v zápalu her na hřišti či v roli průzkumníků se zvyšuje riziko rozbití brýlí, čímž může dojít k poranění očí a ohrožení zraku. V dospělosti naopak dáváme přednost sportovním aktivitám, cestování a zkrátka užíváme si života. Jedině lidé se zrakovou vadou skutečně vědí, jaké trápení jim mohou brýle či kontaktní čočky připravit.


Sklo, plast anebo PNX?

Holcicka s obručíDěti a dokonce i někteří dospělí nemohou využívat přednosti kontaktních čoček. Za prvé, u dětí není oko dostatečně vyvinuté a za druhé, ne všichni snesou těsný kontakt čočky s okem. Pro ty, kteří dají přednost brýlím a nikoli operaci, nabízí trh hned několik řešení. Avšak rozdíly mezi brýlovými čočkami mohou být opravdu veliké.

Pokud nosíte brýle, často se setkáváte s doporučením použít plastové čočky (polykarbonát). Běžné plastové čočky však vykazují horší optické vlastnosti (barevné vady a vizuálně „méně čistý“ obraz). To vy sice nepoznáte, ale vaše oko ano.
Naopak u dětí se standardně doporučují „klasické“ brýlové čočky z minerálního skla. Důvodem pro toto doporučení je cena, protože u dětí může docházet v průběhu vývoje zraku ke korekcím a tedy nutnosti zakoupit nové čočky. Někdy se oční korekce změní u dětí už během několika měsíců. Jenže sklo má i některé podstatné nevýhody. V případě rozbití se minerální sklo rozlétne na střepiny, které mohou poškodit oči.

Žena s brýlemiPoměrně vhodným řešením pro brýlové čočky je nový materiál na trhu, který zaručuje vysokou bezpečnost a pohodlí nošení. Čočky vyrobené z materiálu PNX jsou téměř nerozbitné a na rozdíl od skla i velmi lehké. Dospělý si, ač nerad, časem zvykne na nadbytečnou zátěž na svém nose. Pro sportovce anebo naše potomky je to však často nepříjemná skutečnost. Nespornou výhodou materiálu PNX je fakt, že nevykazuje žádné zkreslení a zaručuje dokonalý vizuální obraz bez barevných vad. Tento materiál stoprocentně chrání oči před škodlivým UV zářením, je odolný vůči chemikáliím a poškrábání a zaručuje dokonalé zobrazení a ostré vidění.

Na našem trhu nejde o žádný nedostupný materiál a poměrně hodně optiků dává přednost vysoké kvalitě a všestrannému použití.


Zdroj: LEPEVIDET.CZ

Sixtie
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsme rodina brejlovců, pokud se nám na brejlích něco porouchalo, byla to většinou nožička. Pokud spadly brýle na zem, sklo vždycky přežilo, plast byl odřený a kdo přes to má koukat. Ale třeba mně a nejmladšímu synovi už je doporučován plast, těžká krátkozrakost, tak ho musíme vzítSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nechci kritizovat autora článku protože nejspíš pro daný článek neměl dostatek podkladů ale příště by se měl nejspíš poradit s odborníkem.Dnes již ani u plastových čoček nevzniká zkreslení a minerální skla pro děti tedy rozhodně ne!Plast se cenově pohybuje cca300kč poměrně malá cena za zrak,když vám totiž skleněný střep poškodí oko už je často pozdě...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle