Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mimoškolní pohyb je pro děti nezbytný, říká dětský psychiatr

16. 09. 2009 | Výchova
Zářijový nástup dětí do školy bývá pro většinu rodin poměrně komplikovanou situací. Děti si po dlouhých prázdninách musejí zvykat na klidový režim v lavicích, ačkoliv by daleko radši běhaly venku. Také ještě poměrně pěkné počasí jim situaci neusnadňuje. Vždyť komu by se chtělo sedět tolik hodin v lavici, když venku svítí sluníčko!

Zvláště menším dětem je proto nutné situaci co nejlépe vysvětlit a snažit se jim po vyučování najít program, který jim dopolední sezení v lavicích vynahradí.

„Rozhodně by to ale nemělo být sezení u počítače,“ říká MUDr. Jana Šplíchalová, primářka dětské psychiatrie ve Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze. „Většina dětí má v létě dostatek pohybu na čerstvém vzduchu. S nástupem do školy se ale často stává, že děti aktivní odpočinek nahrazují tím pasivním – tedy nejčastěji vysedáváním u počítače. To pro ně ale rozhodně není dobře,“ dodává.


Pouštění drakůBěháme 2x týdně


Většina českých dětí pohyb trochu podceňuje. Pokud už sportují, častěji se uchylují do tělocvičen.

„Jako optimální pro děti vidím věnovat se sportovním aktivitám tak dvakrát do týdne. Tak tomu u většiny českých dětí je, ale jejich sporty se častěji odehrávají vevnitř. Rodičům tedy radím: zvláště v období, kdy nám přeje počasí, vezměte děti ven a vymyslete jim zábavný program na vzduchu. Odmění se vám nejen zdravě červenými tvářemi, ale také budou veselejší,“ říká primářka Jana Šplíchalová.

„Právě z toho důvodu velmi fandím všem akcím, které dětský pohyb na čerstvém vzduchu podporují. Ať už to jsou nejrůznější závody a dětské dny a další akce. A pouštění létajících draků je na podzim ideální dětskou zábavou," dodává primářka Šplíchalová.


Zdroj: BeBe Brumík

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Mimoškolní pohyb je pro děti nezbytný, říká dětský psychiatr:

Mimoškolní pohyb je pro děti nezbytný, říká dětský psychiatr
Mimoškolní pohyb je pro děti nezbytný, říká dětský psychiatr
Mimoškolní pohyb je pro děti nezbytný, říká dětský psychiatr
Mimoškolní pohyb je pro děti nezbytný, říká dětský psychiatr
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
utekajme von od PC
Obrázek uživatelky
profil
Teda takovou babičku bych taky chtěla Smajlík . Nám děda koupil draky a dal nám příkazem přijet s holkama o víkendu na drakiádu do Hodkovic na letiště Smajlík . Já draky pouštím moc ráda, protože to znám od malinka, ale manžel je z toho nervózní, protože to doma nikdy nezkusil.
Obrázek uživatelky
profil
zrovna včera se mi přišla vnučka pochlubit s drakem, kterého někde dostali za Brumíky. A protože rodiče nemají čas a drak se musí vyzkoušet hned, tak mě odpoledne čeká běhání po kopcích. A to v článku paní primářka nepíše, jestli je to zdravé i pro babičky SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bebe draka jsme dostali u nás v Tescu za nákup 12 Brumíků. Už ho máme připraveného a o víkendu ho jdeme vyzkoušet Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles