Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mléko se dostane do více škol

23. 07. 2008 | Výchova
V reakci na požadavky a doporučení členských států a Evropského parlamentu Evropská komise přijala novou úpravu režimu dodávek mléka do škol s jednoduchými a jasnými prováděcími pravidly. Díky tomu bude mít více dětí možnost širšího výběru zdravých mléčných výrobků.

„Režim dodávek mléka do škol dbá jak na výživovou, tak na výchovnou stránku a přispívá k boji proti obezitě. Poskytuje důležité prvky potřebné pro růst a zdraví dětí,“
prohlásila Mariann Fischer Boelová, komisařka pro zemědělství a rozvoj venkova. „Nyní, když jsou pravidla jednodušší a je k dispozici více atraktivních výrobků, očekáváme, že se do režimu zapojí ještě více škol, včetně škol středních.

mléko se dostane do školDotace EU se bude nově vztahovat na větší počet mléčných výrobků: od tradičního konzumního mléka po sýry, včetně bílých nebo ovocných kysaných mléčných výrobků, jako jogurt, podmáslí, kefír atd. Členské státy mají možnost zvolit výrobky, které chtějí distribuovat, a mohou se například zaměřit na nízkotučné mléčné výrobky.

Z režimu bude navíc mít užitek větší počet dětí, neboť bude pro střední školy přístupný za stejných podmínek jako pro mateřské a základní školy.

Tato nová úprava reaguje na početné požadavky ze strany členských států a Evropského parlamentu. Spolu s návrhem Komise na program EU Ovoce do škol, který byl zveřejněn dne 8. července (viz IP/08/1116), se na novou úpravu dodávek mléka do škol, která má být použita již od srpna 2008, soustředí stále větší pozornost Komise, neboť se zabývá zdravějšími stravovacími návyky dětí.

Podpora distribuce mléka ze strany EU existuje v různých obměnách již více než 30 let. Ve školním roce 2006/2007 byl ve školách ve 22 členských státech distribuován ekvivalent 305 000 tun mléka, přičemž Společenství přispělo více než 50 miliony eur.

Od nového režimu se očekává, že se do něj do budoucna zapojí ještě více škol, což dětem umožní a přiměje je nahradit méně kvalitní stravu a nápoje vhodnými, kvalitními mléčnými výrobky.



Zdroj: SOS

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den,
článek je velmi aktuální - z 20.7. a tuto informaci zveřejnilo Sdružení obrany spotřebitelů. KDyž to bude vyžadovat Evropský parlament, tak našim ministrům nic jiného nezbyne, než požadavkům vyhovět. O dalším vývoji a platbách Vás budeme samozřejmě infomovat. Vaše Chytrá Žena
Obrázek uživatelky
profil
Tak nevím, jak tomu mám rozumět. Ministr Nečas v televizi přece řekl, že dotace pro mléko do škol zruší. Znamená to, že školy sice budou mléko podávat dětem dál, ale za plnou cenu, nebo celý progrem skončí?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles