Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nestěžujte si, jste přece velká!

12. 06. 2010 | Výchova
     Rozhodla jste se pro manželství, založila jste si rodinu, přesto se vám zdá, že přes veškerou snahu z vaší strany, aby všechno perfektně fungovalo, není něco v pořádku? Ne, to se vám nezdá.
    
Je to bohužel skutečnost, kterou jste si zavinila sama... . Všechno, co děláte, je špatně?..Není tomu tak, ale vaše matka nebo tchýně vám vždy přinejmenším řekne: "Mohlo to být lepší, tak to dělej tak či onak!"

Vy sama dobře víte, že nic lepší být nemůže, protože by to už bylo perfektní a tím by život, který žijete ve správném chaosu, ztratil svoje kouzlo. Rodiče tohle nikdy nepochopí. Nepochopí to ani vaše svobodná kamarádka, která má jedinou starost, a to postarat se sama o sebe. Při nejbližší příležitosti vám ona či vaše matka řeknou: "Ty ses rozhodla pro tenhle život, tak si nestěžuj!" A to je ta věta, které je třeba se držet!
    
Vaše kamarádka totiž stejně nepřizná, že vám závidí ten kolotoč, i když se bude tvářit naprosto spokojeně. Je to totiž zase jenom ženská, která touží po jednom jediném. Zamilovat se a žít třeba i hůře než vy, jenom proto, aby byla vdaná a nakonec mohla s vámi sdílet podobné starosti. To, že jí třeba muži nechtějí a odmítají, vám nikdy nepřizná a s feministickou nadsázkou vás bude provokovat, jak je to tom lépe než vy. Proto nikdy nesmíte přiznat, že ztrácíte síly, že jste třeba na dně. Vždycky se vaše slova otočí proti vám. Pamatujete si na větu, kteru vám řekla vaše matka, když vám bylo deset či dvanáct let? Víte, jak zněla? Né??? "Nikdy se nevdávej, dopadneš jako já!!! Proč vám tuto větu neřekla, když jste si brala své spakované kufříky a odcházela od rodinného krbu?...

Je to od našich maminek "úmyslné."  Ony moc dobře vědí, že kdyby nám vlastní zkušenosti předávaly v okamžiku, když si balíme kufry, nemusely by se dočkat vytoužených vnoučat.

Tohle je část mé rozepsané knihy a nevím, zda ji  někdy dokončím, i konec by nebyl nikdy definitivní, proto jsem se rozhodla alespoň o kousek z ní se s vámi podělit. Její obsah je spíše satirický, s nádechem všedního života, který vyplývá z mých dosavadních životních zkušeností.

    

Vikitorie - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
prečo sa sťažovať ?
Obrázek uživatelky
profil
tohle prostě musíš dopsat. Já umět takhle psát, tak snad neopustím počítač. Jenže chápu, že nějak se živit musíš, o rodinu se pečovat taky musí a máš takový přehled o všem, že ti nezbývá čas, se zaměřit na jednu věc! Avšak pěkně prosím, dopiš tuto knihu!
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkzdravím a myslím,že kniha by si zasloužila být dopsána.Tolik pravdy v ní je..
Obrázek uživatelky
profil
ale v jednom nesouhlasím, i kdyby nám to někdo stokrát říkal, třeba v den svatební, stejně bychom neposlechly. Zkušenosti jsou zkrátka nepřenosné.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný a trefně napsaný, fakt super a v článku jsem se opravdu shédla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles