Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvířata zvyšují dětem sebevědomí a pomáhají jim k samostatnosti!

14. 06. 2013 | Výchova
Dnešní děti znají více exotická zvířata ze zoologických zahrad než ta obyčejná – domácí. A to je škoda, protože podle nejnovějších průzkumů vědců by se právě od nich mohly hodně naučit!

„Zvířata mohou plnit v životě dětí mnoho rolí – jednoznačně jsou to kamarádi, které neřeší, zda je dané dítě dostatečně „in“ - bere ho takové, jaké je. A tak jim může pomoct s pocity nejistoty, různými komplexy i s osamělostí. Zvíře prostě dětem přirozeně pomáhá zvyšovat narušené sebevědomí. Vědecky je pak prokázáno, že byť jen kratičký, třeba půlhodinový, kontakt dítěte se zvířetem zlepšuje jeho psychický stav, zmírňuje úzkost, napětí i případný stres,“ píše se v nedávno zveřejněné studii odborníků z Human-Animal Studies ve Washingtonu, kteří zkoumají vztahy mezi lidmi a ostatními živočichy.

Farma park BlaníkA ve svých poznatcích jdou ještě dál: Podařilo se jim vypozorovat, že psi, kočky, koně, osli a další teplokrevní a osrstění živočichové prokazatelně příznivě působí na vliv lidského mozku, zejména pak na uvolňování hormonu štěstí. Zjednodušeně řečeno, když obejmeme savce, rychle se uklidníme i se nám zlepší nálada. A právě proto jsou tito tvorové dnes tolik využíváni k terapiím.
Ale zpět k dětem: zvířata jim dodají klid, sebevědomí a jak je to s tou samostatností? Pomocí němých tvorů se učí odhadovat jejich potřeby i pocity, aniž by k tomu potřebovaly slova nebo dokonce příkazy.

Terapie na farmě

„V našem f Farma-parku jsme proto kromě zóny všech možných domácích zvířat, které děti mohou krmit nebo se s nimi i mazlit, vytvořili zónu handicapovaných živočichů, kteří se už nemohou vrátit do přírody – od výrů přes poštolky až po veverky či kuny,“ vyjmenovává Miloš Zapletal z Farmy Blaník.

Empatické cítění tady však v dětech podporují hlavně tím, že jim umožňují bezprostřední kontakt se zvířaty. Mohou se přitulit k novorozeným jehňátkům, kůzlátkům, ovečkám a mnohým dalším, na ponících a oslících se mohou dosytosti povozit a dokonce si na ně udělat řidičák. 

svatba koziček„Běžný život jim zase přibližujeme v našich pravidelných ceremoniálech, kdy každou sobotu  pořádáme svatby zvířat  a v neděli nová mláďátka křtíme,“ dodává Zapletal s tím, že i v tuto sobotu a neděli bude na farmě Blaník probíhat tzv. mazlící víkend se zvířátky, v rámci kterého si mohou děti vyzkoušet také interaktivní hru v hodu šiškou, porážení plechovek, přenášení vody, hádání zvířecích stop anebo chytání dřevěných ryb.

Pozvánka na Jahodové hody

5. června 2013 - Ochutnejte nejrůznější jídla z jahod, včetně jahodového Blaníčku!


Zdroj, foto: Farma Blaník


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zvířata zvyšují dětem sebevědomí a pomáhají jim k samostatnosti!:

Zvířata zvyšují dětem sebevědomí a pomáhají jim k samostatnosti!
Zvířata zvyšují dětem sebevědomí a pomáhají jim k samostatnosti!
Zvířata zvyšují dětem sebevědomí a pomáhají jim k samostatnosti!
Zvířata zvyšují dětem sebevědomí a pomáhají jim k samostatnosti!
Zvířata zvyšují dětem sebevědomí a pomáhají jim k samostatnosti!
Zvířata zvyšují dětem sebevědomí a pomáhají jim k samostatnosti!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My tam byli s rodinou před měsícem. Sice počasí nic moc, ale dětem to vůbec nevadilo. fakt si to strašně užily. malý byl nadšený z cesty močálníků, dokonce jsme našly i jeden poklad. Nevěděly, kam dřív, skákaly do slámy, na trampošce. Desetiboj je také super, zjistila jsem, že nepoznám list buku, ani pírko od kachny. Doporučuji, stojí to za to.
Obrázek uživatelky
profil
Sebevědomí může zvířátko dodat i v dospělém věku. Sama si uvědomuji vliv jezevčíka, kterého vlastnili mí rodiče, pro mne to bylvelký kamarád a mazlíček. Naučil mne mnohému a dodal plno pozitivní energie, kterou jsem jinde postrádala.
Obrázek uživatelky
profil
Super tip na výlet za poznáním,ale i zábavou.Už se s dětma těšíme až vyrazíme na farmu Blaník za zvířátkama,ale i povyražením na obří trampolíně a různých prolézačkáchSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles