Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem tvořila

27. 06. 2013 | Vyrob si sama
Od dětství mám ráda ruční práce. Hlavně pletení a vyšívání. Naučila jsem se i šít, ale žádných výrazných úspěchů jsem  v tomto oboru nedosáhla. Zato jehlicemi vládnu celkem dobře. Nejdřív jsem oplétala panenky, pak sebe,  a když se mi narodila dcerka, bylo jasné, kdo bude mou další obětí.

Ale dcera dospěla a o svetříky od maminky už nestojí. Nedávno ale přišla s tím, že by se jí líbila taková módní háčkovaná taštička a ukázala mi obrázek. Ale ouha, taštička nebyla pletená, nýbrž háčkovaná. S háčkem kamarádka nejsem. Technicky zvládnu řetízek, krátký a dlouhý sloupek .... a to je všechno. A na taštičce byly uháčkovány dokonce nějaké květy.
Tchyně mi přinesla chytrou knihu plnou vzorů na háčkování a popisy k nim. Dívala jsem se na podivné tečky a čárky, a snažila se převést tyto znaky do praxe, ale marně.

Jak jsem tvořilaNo nic, taštičku upletu, dcera nic nepozná. Nabídla jsem jí, aby si vybrala barvu z několika zářivě barevných klubíček, opovržlivě odfrkla a sáhla po černé. A tak jsem upletla nevelkou tašku přes rameno, ozdobila jsem ji korálky a čekala pochvalu. Dcerce se opravdu líbila, a tak s ní šla hned ven. Večer se vrátila domů s nasupeným výrazem v tváři. Ptala jsem se, kde má svou novou kabeličku. Ukázala na jakýsi vytahaný vak, který se jí houpal u kolen. Je pravda, že pletenina se trochu vytahuje, ale tahle taška byla tak čtyřikrát větší. Přiznala se, že si do ní dala jen dvě knížky, ale pak tam přihodila grapefruit, banán, bagetku a opravdu malou lahvičku s vodou. No teď by se do ní vešel pecen chleba a dvoulitrovka kofoly. 
Ale to nic, taštičku vypárám a upletu novou, menší. Dcera nechtěla ani slyšet, radši si prý koupí něco sama. Oznámila jsem nevděčnici, že už teda na ni nebudu ani plést, ani háčkovat. A háčkovat se naučím!!

Koupila jsem si nový háček, ten první jsem totiž vzteky ohnula do pravého úhlu, a začala jsem  zkoušet. Už zvládnu čtverec nebo obdélník dlouhými sloupky. Nojo, ale pro koho budu tvořit? I to už jsem vyřešila. Opletu a obháčkuji svoji neteř Abrilku (2 roky), sousedčinu dcerku Rozárku (2,5 roku) a vnučku mojí kamarádky Kristýnku (půl roku).
Dcera nadšeně souhlasila a řekla, že tyto dívenky jsou ve věku, kdy je nemůžu ještě společensky znemožnit, a tak jsem popustila uzdu svojí fantazii a pletu jim svetříky v nevšedních barevných kombinacích.

A neteřince Abrilce jsem darovala první uháčkovanou taštičku. Ozdobný květ sice urvala asi po deseti minutách, a tím, že do ní nacpala svého oblíbeného medvídka, značně změnila její tvar, ale měla z ní nefalšovanou radost. Minulý týden jsem nakoupila nové vlny. Tak co, nemáte doma nějaké volné neopletené miminko?

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsem tvořila:

Jak jsem tvořila
Jak jsem tvořila
Jak jsem tvořila
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pekne napísaný článok.
Tak ako pokračuješ s tým háčkovaním???Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc krásné až jsem v tom příběhu vyděla, moc krásné SmajlíkSmajlík člověk se naučí vše možné to my věřte Blutinka
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík... máš super styl psaní a úžasné zážitky s ruční tvorbou ! Smajlík Dobrá kombinace Smajlík.
Mimi by se u nás jedno našlo Smajlík, ale to je už opletené nad míru Smajlík, i háčkovaných hraček má tak akorát Smajlík, znáš mě, jsem tvořící maniak... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
s vtipem jako vždy!
Já jsem na ruční práce kopyto, tak ještě vyšívání mi šlo, to jsem vydržela po nocích vyšívat v kuse až do rána, ale háčkování mi nešlo a nešlo.
Jsi šikulka! Škoda, že už mám puberťáka, který by taky nevzal hned tak něco na sebe.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vtipně napsané. Taky jsem kdysi hodně dávno pletla na své syny, pak i na sebe. Plést mě naučila babička kamarádky a moje máma uměla háčkovat, a háčkovala záclony, to mě nebavilo. Přihlaste do na webovou stránku www.potvor.cz a tam můžete své výrobky i prodávat. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles