Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Památka nejen na Halloween

20. 11. 2010 | Vyrob si sama

Všimli jste si, jak rychle ta naše dítka rostou? Všichni mi říkají, že jako z vody a já přitom tomu našemu prckovi dávám jen mateřské mléko. Už po 2 měsících jeho života jsem si nemohla vzpomenout, jaké to bylo, když byl úplně malilinkatý a při schovávání již malých overalů a dupaček jsem jen smutně vzdychala, že to snad už není ani pravda.

Naštěstí v dnešní moderní době si můžeme vzpomínky nechat nejen v hlavě, ale můžeme je mít také stále na očích, na fotkách. A protože nám z naší malé mateřské nenadbývá na hlouposti, jako je zaplatit fotografovi nemalé peníze za pouhých 5 fotek, z čehož nedej bože se vám líbí třeba jen jedna, protože na další si Matýsek strká prstík do nosu, na jedné se nedívá do objektivu a na tamté odmítá komunikovat s cizím pánem a se strachem v očích natahuje moldánky, nebojte se improvizovat vy!

 

Pokud máte digitální fotoaparát, máte vyhráno, můžete cvakat do nekonečna a nepovedené fotky lehce smazat a ty povedené ještě zdokonalit v nějakém prográmku, který lze třeba z internetu stáhnout zdarma nebo je tam on-line. Zapojte trochu fantazie. Prvně si rozmyslete, co by vypadalo hezky, co jste schopna sehnat, co prckovi k tomu oblečete, aby barvy nezanikaly a aby ladily třeba i s ročním obdobím. Fotky venku jsou podle mě krásnější, denní světlo vám přidá na kvalitě fotky i na pestrých barvách podzimního listí. A když zapadá sluníčko, je to nejkouzelnější. Pokud budete fotit doma, promyslete si, co bude v pozadí za vašim broučkem.

 

Jestli má fotka vypadat aspoň trochu umělecky, nemůže za ním být vidět např. židle, zrovna se procházející kočka, manželovy pohozené ponožky… Zkuste třeba na manželské posteli roztáhnout hezké povlečení, nejlépe jednobarevné, aby nenarušovalo vaši kompozici, nebo prostěradlo, přehoz…. Pokud nemáte v pozadí pěknou čistou stěnu bez poliček, zkuste vykoumat, jak to udělat, aby plachta byla i za prckem a zároveň pokračovala pod něj. Pomozte si třeba špagátem a kolíčky. Dříve než ratolest posadíte na své místo, mějte vše připravené, hračky na připoutání pozornosti, vhodné světlo, scenérii ve fotoaparátu, kterou budete používat… Vyberte pro focení také vhodnou chvíli dle svého dítka, aby nebylo nevrlé, mělo by být najezené a vyspinkané a můžete začít: foťte, dělejte opičky, foťte, dělejte opičky, foťte… Dokud to jen půjde a prcek nezačne protestovat a pak ve chvilce volna (asi až usne ) sedněte k počítači a vyberte ty lepší a udělejte z nich ty nejlepší! Nebudou se hodit třeba pro babičku jako přáníčko? Nebo na puzzle pod stromeček? Určitě ano! Tak do toho, už nabíjíte baterky?

 

Miguela - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
je to naša oslava jesene a úrody
Obrázek uživatelky
profil
souhlas s ňamka
Obrázek uživatelky
profil
fotky hezký, svátek pro mě zbytečný ...
Obrázek uživatelky
profil
velmi dobře napsaný článek, spousta kvalitních fotografií.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkpěkny članek i nadherne fotkySmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles