Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Dělicí stěna - paraván

10. 10. 2012 | Vyrob si sama
Možná máte doma, na zahrádce, na chatě či chalupě místo, které potřebujete, nebo chcete opticky oddělit. My jsme měli na chatě starou kadibudku, která nám už dosloužila, a proto manžel za pomoci syna, švagra a dalších brigádníků postavil novou. 

Abychom "to neměli daleko", ale hlavně proto, že za chatou nemáme moc místa (hned za ní je kopec), postavil manžel novou kadibudku v blízkosti chaty. V naší chatové osadě jsou chaty postavené poměrně blízko sebe, a tak si vidíme vzájemně do dvorů.Jistě uznáte, že na určité činnosti člověk potřebuje soukromí, a tudíž nestojí o to, aby sousedé viděli, kam má namířeno. A tak jsme uvažovali, jak tuto novou stavbu aspoň trochu zamaskovat, ale tak, aby to bylo nejen účelné, ale aby to i vypadalo pěkně.

paravanProtože na chatě nemáme klasický plot, oddělili jsme si náš pozemek od cesty aspoň nízkým plotem z rákosí. Koupili jsme ho o trochu víc (museli jsme koupit celé balíky a ne jen tolik metrů, kolik jsme potřebovali), a tak nám asi dva metry zůstaly. Nyní se nám hodily na výrobu paravánu.

Už jsem v článku Závažíčka na ubrus psala, že jsme si od moře přinesli hodně mušliček. Původně jsem z nich chtěla vyrobit závěs do dveří, ale mušličky byly těžké, kroutily se tak, jak chtěly ony a ne tak, jak bych to chtěla já,  takže jsem to vzdala. Už jsme je chtěli vyhodit, ale naštěstí jsem si to rozmyslela, neboť jsem věřila, že na něco ještě mohou být dobré. A věru hodily se mi, protože paraván z rákosí se mi zdál být trochu nevýrazný, přemýšlela jsem, čím ho oživím a v tu chvíli jsem si vzpomněla na mušličky, pohozené někde doma ve sklepě. A tak vznikl nápad navázat mušličky na paraván.

Chtělo to už jen koupit rybářské lanko a práce mohla začít. Manžel zatloukl do země dva dřevěné kůly a potom jsme společnými silami na ně připevnili zbytek rákosí, zavěšené na dřevěné tyčce. No a zbytek práce už jsem  zvládla sama. Z přední strany jsem na rybářské lanko zavěsila mušličku v místě, kde je rákosí provázané, aby se nerozcházelo. Háčkem jsem si lanko protáhla na zadní stranu a znovu jsem ho vytáhla dopředu tam, kam jsem chtěla zavěsit další mušličku (opět na místo, kde je rákosí zpevněné).

Takto jsem pokračovala po celé ploše rákosí. Chvíli mi sice trvalo, než jsem zjistila, že si nemám stříhat příliš dlouhé lanko (protože se mi zamotávalo) a než jsem získala "grif", ale nakonec se všechno podařilo a nyní máme před novou kadibudkou celkem pěknou dělicí stěnu, kterou jsme vytvořili vlastně ze zbytků, které jen překážely v garáži a ve sklepě, a protože jsme použili hlavně přírodní materiál, nijak svým vzhledem neruší okolní přírodu.

Na dělicí stěnu / paravan jsme potřebovali:

- dva dlouhé dřevěné kůly

- jednu kratší dřevěnou tyčku

- asi 2 m rákosí- mušličky

- rybářské lanko (stříhala jsem ho asi na délku 1 m)

- nůžky

- háček (jaký používáme na háčkovaní svetříků či deček)


Dada274 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Dělicí stěna - paraván:

Vyrob si sama: Dělicí stěna - paraván
Vyrob si sama: Dělicí stěna - paraván
Vyrob si sama: Dělicí stěna - paraván
Vyrob si sama: Dělicí stěna - paraván
Vyrob si sama: Dělicí stěna - paraván
Vyrob si sama: Dělicí stěna - paraván
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tak to zase nemá chybu Dádo.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý nápad, moc pěkný paraván. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dada, máš skvělé nápady..Smajlík10b.
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkný nápadSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Líbí
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles