Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru

19. 09. 2012 | Vyrob si sama

Nejen v parních letních dnech, při dešti, nebo v zimě, ale kdykoliv, kdy se dětem nechce jít ven nebo se nudí, můžeme sebe i děti zabavit výrobou hry - dětské pošty z papíru.

Materiál k výrobě dětské pošty najdou doma snad všichni. Výroba dětské pošty z papíru je velice jednoduchá a časově nenáročná. Menším dětem mohou pomoci rodiče s vystřihováním, lepení a malování už jistě děti zvládnou samy.

 K výrobě dětské pošty z papíru není zapotřebí mnoho materiálu. Budeme potřebovat (obr. č. 1):

 - krabici nebo krabice podle požadovaného počtu poštovních schránek, například od müsli, sušenek, různých corn flakes, kakaového nápoje v prášku atd.

 - obyčejný kancelářský papír ve formátu A4 a A5 (nebo pokud by chtěl někdo mít barevné poštovní obálky či tašku, tak různé barvy barevného papíru),

 - provázek nebo stužku podle výšky dítěte, které bude nosit poštovní tašku, aby si ji mohlo dát přes rameno,

 - lepidlo

 - nůžky

 - pastelky, fixy nebo barvy (temperové, vodové), případně propisovací tužku.

Dětská pošta z papíru Pracovní postup výroby dětské pošty z papíru:

 1. Nejprve si vyrobíme poštovní schránku z krabice. Krabici můžeme rozlepit, obrátit a slepit lepidlem, aby byla jednobarevná nebo ji necháme tak, jak je a můžeme ji polepit například balicím papírem.

 2. V horní části poštovní schránky vystřihneme otvor pro vkládání listovních zásilek (obr. č. 2)

Pod otvor můžeme namalovat nebo napsat symbol pošty, nebo schránku podle fantazie jakkoliv nabarvit.

 3. Dále si vyrobíme obálky na dopisy (obr. 3, 4 a 5). Obálky vyrobíme z papíru ve formátu A5. Můžeme ovšem vyrobit také obálky větší nebo menší.

Papír přehneme v horní části cca 5 cm, zbylou část papíru přehneme na polovinu. Z horní části papíru odstřihneme rohy, ze spodní části odstřihneme na každé straně cca 1 cm. V prostřední části papíru na každé straně přebývající 1 cm ohneme dovnitř, naneseme lepidlo a přilepíme ke spodní části. Tím nám vznikne obálka. Na přední stranu obálky nakreslíme tenkou fixou nebo propiskou podle pravítka linky na nadepsání adresy a přerušovanou čarou v pravém horním rohu naznačíme, kam se lepí známka.

 4. Pokud se doma nenajde nějaká starší taška, můžeme si z papíru vyrobit jednoduchou tašku na roznášení poštovních zásilek (obr. 6, 7 a 8).

Výroba poštovní tašky je podobná výrobě obálek. Papír ve formátu A4 přehneme v horní části cca 5 – 6 cm, zbylou část papíru přehneme na polovinu. Po stranách papír natřeme lepidlem a slepíme k sobě nebo místo lepidla můžeme boky scvaknout sešívačkou.  V horní části tašky uděláme na každé straně dírku a provlečeme provázek či stužku v délce podle výšky dítěte, aby si mohlo dát tašku přes rameno. Uděláme suk. Tašku na poštovní zásilky si mohou děti opět podle fantazie domalovat.

 5. Teď už jen stačí rozmístit po bytě nebo rodinném domku poštovní schránky a začít si hrát.

 Dětská pošta z papíru je vyrobena za chvilku a obálek se dá vyrobit nekonečné množství. Z papíru je možné vyrobit např. i složenky nebo je dětem můžete donést z pošty při její nejbližší návštěvě.

 Navíc nikoho nemusí mrzet, když se některá část dětské pošty zničí. Vše se dá rychle nahradit novým kouskem, neboť obyčejného papíru a krabic od potravin se u každého jistě vždy najde dost.


Daramacho - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru:

Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru
Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru
Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru
Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru
Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru
Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru
Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru
Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru
Vyrob si sama - Dětská pošta z papíru
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobrá hra SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík aj my radi vyrábame z krabíc - pokladňu, medovníkový domček, vláčik,zámok... sú to kreatívne hračky a dieťa sa učí, že aj odpad sa dá ešte zábavne využiť. A v zlom počasáí nám ujde čas Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles