Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Domácí divadélko

14. 03. 2013 | Vyrob si sama

Poslední dobou se u nás v rodině divadlo stává častou součástí našich dní. Nejen, že rádi navštěvujeme s dcerami různá divadelní představení (ať už v kamenných divadlech nebo na různých letních scénách, trzích, výletech apod.), ale divadlo si našlo cestu i k nám domů a to formou hraných pohádek.

Máme sice jedno malé, magnetické divadlo, které nám přinesl Ježíšek a které jsme už také stačili lehce dotvořit  - dodělali jsme rekvizity a starší dcerka také vyrobila několik svých papírových loutek na špejli, se kterými ráda hraje.

Spolu jsme vyrobily i jedno „opravdové divadélko“. Inspirací pro nás byly kulisy a papírové loutky z časopisu pro děti. Ovšem použít by šly jakékoli jiné obrázky ať už z časopisů, nebo doma nakreslených dětmi či jejich rodiči.

Domácí divadélkoJako základ pro naše divadélko nám posloužila menší, papírová krabice (kartón) od trvanlivých mlék. V jedné části jsme vystřihli otvor, na jehož horní díl jsme po dokončení ještě nalepili ozdobnou krajku, aby divadélko lépe vypadalo. Strany krabice jsme polepili barevnými papíry a ještě navíc jsme vše „pojistili“ izolepou.

Samotné loutky jsme také vystřihli z časopisu a pomocí izolepy je přichytili ke špejlím. K přichycení zadních kulis používáme obyčejný, dřevěný kolíček. Časem se naše malé divadélko určitě rozroste o další loutky, tentokráte domácí výroby, stejně jako asi přibudou kulisy a možná i nějaké rekvizity, které se do našich příběhů budou hodit.

Jestliže vás hraní pohádek baví stejně jako nás a rádi si vyprávíte buď klasické pohádky, anebo vymýšlíte své, vlastní příběhy, vyrobte si také malé divadlo, které vás nebude téměř nic stát.

 

Pomůcky:

- papírová krabice, např. od trvanlivých mlék,

- nůžky,

- barevné papíry, lepidlo – případně lepicí barevné papíry,

- špejle, izolepa, kolíček,

- obyčejná tužka, pravítko,

- papírové kulisy a loutky.


Uhliska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Domácí divadélko:

Vyrob si sama: Domácí divadélko
Vyrob si sama: Domácí divadélko
Vyrob si sama: Domácí divadélko
Vyrob si sama: Domácí divadélko
Vyrob si sama: Domácí divadélko
Vyrob si sama: Domácí divadélko
Vyrob si sama: Domácí divadélko
Vyrob si sama: Domácí divadélko
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsme měli papírová divadlo..byla to vděčná hračka na zimní podvečery...chodily k nám i děti od sousedů..bratr uměl hezky hrát..byly k němu i knížečky s rolemi...krásná vzpomínkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
my jako malé zase dělali domečky pro panenky
Obrázek uživatelky
profil
zahrát si doma s dětmi divadélko potěší malé i rodiče a ještě si ho sami společně vytvořit, to už se v dnešní době moc nevidí. Markétko-uhliska, patří vám můj obdiv a přeji pěknou zábavuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné domácí divadélko.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jste šikulky Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles