Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Korálkový závěs proti hmyzu

4. 09. 2014 | Vyrob si sama
Velmi rádi trávíme s manželem čas na chatě a když není zima, rádi máme otevřené dveře na balkon, aby se do chaty dostalo co nejvíc čerstvého horského vzduchu. To ale s oblibou využívají mouchy, vosy a jiný poletující hmyz, který se nám snaží dostat do chaty, aby nám znepříjemňoval jinak příjemný večer.

Už když jsme před lety chatu kupovali, zaujal mě závěs, který jim v tom poměrně dobře bránil. Byly to pestrobarevné korálky a kousky bužírky střídavě navlečené na rybářských vlascích. Jenže tento závěs už měl svoje nejlepší roky dávno za sebou, vlasce byly vytahané, korálky a bužírka častým chytáním i působením prachu špinavé, zkrátka závěs nutně potřeboval obměnu.

Ale poněvadž se mi ten původní líbil, chtěla jsem vyrobit podobný.

A tak jsem koncem podzimu, když jsme už dveře kvůli chladu nenechávali otevřené, korálky a bužírku jsem z původního závěsu „vypárala“ a namočila do teplé vody s Jarem na mytí nádobí, abych je snadněji vyčistila. Musím popravdě přiznat, že i když jsem vodu vyměnila asi 5x, nakonec jsem každý korálek musela vzít do ruky a vyčistit ho kartáčkem. Ale nakonec, vždyť dlouhé zimní večery na chatě bez internetu jsou jako stvořené pro takovouto práci. Když už byly všechny korálky (kousky bužírky jsem takhle čistit odmítla) čisté, rozdělila jsem je do misek podle barev.

korálkový závěsTeď ale nastal problém, na co je navléknout.

Toto dilema mi pomohla vyřešit nabídka z letáku jednoho nejmenovaného obchodu, kde jsem objevila nitkovou záclonu. Stačilo už jen vybrat si barvu, záclonu koupit a i o práci na další zimní dny bylo postaráno.

Přinesla jsem si z domu jehly s velkým ouškem, aby se do nich daly navlékat jednotlivé nitky záclony (dobře, že jich bylo víc, neboť jsem jich při práci pár zlomila) a pustila jsem se do navlékání. Postupně jsem cca  na každou 8.-9. nitku navlékala korálky různých barev a velikostí a pod každým korálkem jsem udělala uzlík, aby byly mezi nimi mezery. Většina korálků se naštěstí dala navléci snadno, no některé mi daly díky malým dírkám dost zabrat a při jejich navlékání mě bolely prsty, ale nevzdala jsem se a za několik večerů jsem měla hotovo.

Jelikož původní záclona byla delší než jsem potřebovala, navlékla jsem korálky do potřebné délky a pod posledním korálkem jsem udělala větší uzlík. Potom jsem nový závěs zavěsila do dveří a všechny nitky jsem zkrátila na potřebnou délku.

A tak nás nový závěs od jara, když nám už počasí dovolilo mít dveře na balkon dokořán otevřené, opět chrání před dotěrným hmyzem a kromě toho dělá parádu, která se líbí nejen nám, ale i našim návštěvám a kolemjdoucím.


Dada274 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Korálkový závěs proti hmyzu:

Vyrob si sama: Korálkový závěs proti hmyzu
Vyrob si sama: Korálkový závěs proti hmyzu
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Škoda,že jsem tak líná a nešikovná Smajlík Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobrý a hezký nápadSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
veľmi dobrý nápadSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný opravdu
Obrázek uživatelky
profil
To je výborný nápad, jen nevím, kde shánět podobné věci.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles