Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček

23. 04. 2013 | Vyrob si sama

V průběhu doby jsem nasbírala  dost ruliček od toaletního papíru, abych z nich mohla pro děti něco vyrobit a napadla mě výroba loutky. Nejdříve jsem vyrobila větší a jelikož máme dvě děti, vzápětí jsem byla nucena vyrobit i druhou – menší.

 

K výrobě loutky z ruliček od toaletního papíru budeme potřebovat:

- 17 ruliček od toaletního papíru na větší loutku nebo 10 ruliček na menší loutku,

- nit, provázek,

- jehlu,

- pastelky nebo fixy,

- obdélník z kartónu nebo dřívko k vodění loutky,

- malé oblečky nebo kousky látek, z kterých obleček na loutku ušijeme.

Loutka z papírových ruličekPracovní postup výroby Loutky:

Nejdříve si z ruliček od toaletního papíru vyrobíme jednotlivé části těla a ty potom sešijeme jehlou a nití k sobě. Vyrobíme 1 hlavu, 1 tělo, 2 ruce a 2 nohy.

Hlavu loutky vyrobíme ze dvou ruliček, které k sobě sešijeme jednoduchými stehy nad sebe. Ruličky ještě na bocích můžeme scvaknout sešívačkou. Pastelkami nebo fixami namalujeme na hlavu oči, nos a pusu. Na hlavu můžeme také přilepit vlasy z příze.

Ruce loutky vyrobíme také ze dvou ruliček, které k sobě sešijeme za sebou– na konci nitě uděláme větší uzel, jehlu protáhneme asi 1 cm zevnitř ven, na druhé straně asi 1 cm od druhého okraje protáhneme nit zvenku dovnitř ruličky. Druhou ruličku přišijeme k první stejným způsobem. Na konci druhé ruličky protáhneme nit vnitřkem ven na protější straně stehu a střídavě nit provlékáme, až dojdeme zase na začátek první ruličky. Přišijeme tak obě ruličky k sobě, že budou dobře držet u sebe.

Tělo loutky vyrobíme ze tří ruliček, které k sobě sešijeme stejným způsobem jako ruce loutky.

Nohu loutky vyrobíme celkem ze čtyř ruliček – tři ruličky k sobě sešijeme za sebou stejným způsobem jako ruce loutky a čtvrtou ruličku přišijeme podélně, aby tvořila chodidlo loutky.

Jednotlivé díly loutky přišijeme k tělu.

Na  vodící šňůry můžeme použít provázek nebo zdvojenou nit. Pokud nemáme dřívko, je možné jej nahradit kouskem kartónu ve tvaru obdélníku, který smotáme v šířce asi 2 cm a můžeme jej na bocích sešít nití, aby se nerozmotával. Do dřívka nebo smotaného kartonu uděláme 5 dírek cca 2 cm od sebe.

Vyměříme si provázky nebo nit od hlavy, rukou a nohou k vodícímu dřívku nebo smotanému kartónu. Nit nebo provázek na vodění hlavy loutky protáhneme prostřední dírkou (třetí) vodícího dřívka (kartónu), hlavou loutky a opět vodícím dřívkem (kartónem). Nahoře uděláme uzel. Další nit nebo provázek na vodění rukou loutky protáhneme vnějšími dírkami (druhou a čtvrtou),  poslední ruličkou na ruce a vedeme ji zpět k vodícímu dřívku (kartónu), kterým nit nebo provázek protáhneme a opět uděláme uzel. Nit nebo provázek na vodění nohou bude na vodícím dřívku (kartónu) na vnější straně (první a pátá dírka). Opět protáhneme nit (provázek) vodícím dřívkem (kartónem), poslední ruličkou na noze loutky  (chodidlem) a vedeme ji zpět skrz vodící dřívko (kartón) a uděláme uzel.

Tip: Na loutku můžeme ušít nějaký jednoduchý obleček nebo použít oblečky pro panenky.


Daramacho - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček:

Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
Vyrob si sama: Loutku z papírových ruliček
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !