Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama - Náramek Šťastné setkání

15. 07. 2010 | Vyrob si sama
Nápad na tento náramek nosím v hlavě již od náušnic "dvojí štěstí". Postupně jsem si nakoupila potřebný materiál - čínské mince, kalotu s háčkem a americkou záponku. Zamačkávací rokajl, chalcedonové korálky a vlasec jsem již měla doma. Svůj nákup jsem naházela do krabice s korálky a očekávala tvůrčí náladu. Ta se nakonec jednoho odpoledne dostavila.

Nastal však překvapivý problém. A sice jak jednotlivé komponenty v krabici najít. (Do háje kde je ta záponka. Vždyť jsem ji kupovala. Co je zas tohle? Co proboha dělají afroháčky ze stříbra v sáčku s šmukovými komponenty? Hele, borová šiška - tu jsem řece chtěla na adventní věnec - tak příští rok. Jo, tady jsou ty korálky, teď ještě ten rokajl. A kam jsem uklidila ty mince? Aha,ty jsou ještě v peněžence. Hurá mám všechno. Vlastně ne! Ještě ta záponka. Já se na to asi vy...) Přiznám se, že jsem v duchu proklínala svou uměleckou rozháranost, no vlastně svůj sklon k bordelaření. Nakonec se ale všechny komponenty "šťastně setkaly" a vytvořily náramek podle mých představ. Musím přiznat, že ta trocha nervů stála za to. Náramek jsem ihned po dokončení navlékla na zápěstí a od té doby jej nosím opravdu často. Pokud také stojíte o tuto matně se lesknoucí, cinkající ozdůbku, pusťte se se mnou do tvoření.

Nejprve na vlasec navlečte očko americké záponky. Místo záponky samozřejmě můžete použít i jiný typ zapínání - třeba karabinu. Zapínání umístěte do poloviny vlasce a udělejte dva uzly. Poté na oba konce vlasce navlečte zamačkávací rokajl v barvě staroměděné. Nyní jeden z konců vlasce provlečte první mincí zezadu dopředu, pak navlečte dva rokajly a ty přidržte uprostřed otvoru v minci. Druhé vlákno veďte po líci mince k otvoru, kde na něj navlečte oba rokajly a vlasec protáhněte dozadu za minci. Po minci na oba konce vlasce navlečte jeden rokajl. Podívejte se na fotku. Pro větší názornost jsem pro účely fotografování navlékla minci na dvě různě barevné bavlnky. Stejně budeme postupovat i u dalších mincí a rokajlů. Já použila celkem šest mincí, ale kdo máte silnější zápěstí, klidně nějakou tu minci přidejte. Pro oživení jsem po každé druhé minci (respektive po rokajlu za tou mincí) zařadila ještě chalcedonový korálek a ještě jeden rokajl. Když máme náramek dostatečně dlouhý, navlečeme na oba vlasce kalotu a zamačkávací rokajl. Tentokrát ho konečně budeme používat k jeho účelu. Tedy jej zamáčkneme kleštěmi. (Existují na to sice kleště speciální, ale já je nemám a zamáčkla sem to ketlovacími kleštěmi. Šlo by to i kombinačkami. Předpokládá se ovšem, že váš partner nemá v nářadí takový brajgl, jako já ve své korálkové krabici, takže je v jeho dílničce najdete.)

Nad zamáčknutý rokajl umístíme kalotu, kterou rovněž s citem zamáčkneme. Na háček kaloty navlékneme druhou část záponky a stočíme jej do podoby očka. Přebytečné vlasce odstřihneme. Pokud jste toho názoru, že se zrovna nebudete učit pracovat se zamačkávacím rokajlem, tak prostě za poslední mincí udělejte uzel, navlečte druhou část zapínání a opět zauzlujte. Uzlík pak zapečte nad plamenem zapalovače. Sice se už opakuji, ale napsat to musím - bezpečnost především. Takže: nad plamenem jen vteřinku, vše dělat nad nehořlavou podložkou, nevdechovat zplodiny a pozor, ať si to nepřepálíte.

Já jsem to ovšem tentokrát přepálila, protože použít v jednom článku slovo brajgl, bordelaření a frázi já se na to vy... opravdu není ukázkou slušného vychování. Je zřejmé, že nejsem dáma, ale zato mám originální náramek.

Verča27 - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkné
Obrázek uživatelky
profil
je opravdu originální, ještě jsem nic podobného neviděla. Jestli by se líbil číňanům nevím, ale přeji Ti, ať přivolá hodně šťastných setkání!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle