Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Peříčkové náušnice

4. 12. 2012 | Vyrob si sama

Za chvíli tu bude čas vánočních a silvestrovských večírků, prodloužených v tanečních a plesová sezóna. Mnohé ženské srdíčko tedy zatouží nejen po nových šatech, ale i po nápaditém a výrazném šperku.

Pokud tohle srdíčko bije i tak trochu pro extravaganci, tak mu peříčkovými náušnicemi uděláte určitě radost. Snad jen dívky a ženy alergické na peří si tento šperk raději pořizovat nebudou, aby nestrávily celý večírek s červenýma očima a rýmou. V obchodech najdete těchto náušnic nepřeberné množství. Jejich nevýhodou je jednak cena a jednak to, že jsou většinou dost dlouhé. Já osobně po náušnicích lechtajících někde na klíčních kostech netoužím, a proto jsem si vyrobila kratší variantu přímo na míru. Bylo to tak jednoduché a rychlé, že jsem se rozhodla se s vámi podělit. Vymyslela jsem hned dvě varianty uchycení peříček, abyste si mohly vybrat.

Peříčkové naušniceCo budete k výrobě peříčkových náušnic potřebovat?

Především peří. Pokud pěstujete slepice, husy, kachny, pávy, papoušky, nebo vám právě strýc myslivec věnoval celého neoškubaného bažanta, máte vyhráno. V opačném případě budete muset, jako já, po vhodném materiálu zapátrat v hobby obchodech, či výtvarných potřebách. Dále pochopitelně bižuterní komponenty, které většinou není problém sehnat. Pokud máte smůlu a korálkový ani výtvarný obchod nikde poblíž není, zkuste se poptat v galanterii. Na jeden pár potřebujete 2 afroháčky a dvě koncovky. Ty se běžně používají na uchycení zapínání ke stuze či jinému návlekovému materiálu. Pokud chcete náušnice zdobnější, tak ještě korálky a ketlovací jehly.  Při druhé variantě budete potřebovat kromě afroháčků ještě zamačkávací rokajl, dvě kaloty a dva spojovací kroužky nebo kousky řetízkoviny.  Pokud budete dělat nejjednodušší variantu, tak se prakticky obejdete i bez šperkařského náčiní. Stačí, když si v dílničce vypůjčíte kleště kombinačky.

Postup výroby peříčkových náušnic:

Budete-li vyrábět náušnice s koncovkami, jako jsou moje černé, připravte si dvě stejná, nebo aspoň velmi podobná peříčka. Můžete jich použít i více. Já nakonec použila dvě na každou náušnici.  Pokud jsou příliš dlouhá, tak je vhodně zkraťte. Zobáček na spodním okraji koncovky kleštěmi ohněte dovnitř.  Na střední část koncovky položte brka peříček a přes ně ohněte obě „křidélka“ koncovky. Peříčka si srovnejte a koncovku pevně stiskněte v kleštích, aby pírka dobře držela. Pokud máte rýhované kleště, vložte si mezi ně a koncovku kousek látky, abyste si šperk nepoškrábaly.  Pak už stačí připojit očko koncovky na afroháček. Očko afroháčku si kleštěmi vyhněte trochu do strany, navlečte kroužek koncovky a očko upravte do původní polohy. Pokud chcete náušnice zdobnější, můžete háček a koncovku spojit třeba ketlovací jehlou s korálkem. Já to tak udělala. Na fotkách to vypadá efektně, ale v reálu to náušnice moc prodlužovalo, takže jsem nakonec korálek odstranila. Nicméně pro vyšší ženy to bude určitě zajímavá varianta.

Pokud budete vyrábět náušnice s kalotou, jako jsou moje červené, připravte dvě stejná pírka z ptáka ohniváka či jiného opeřence. Otvor v kalotě je celkem malý, takže musejí mít tenká brčka a více než jedno do něj asi nevměstnáte. Brčko provlékněte otvorem v kalotě, pak na něj navlékněte zamačkávací rokajl, zamáčkněte kleštěmi a kalotu uzavřete. Zamačkávací rokajl zamezí tomu, aby peříčko z kaloty vypadlo.  Kalotu spojte s afroháčkem pomocí spojovacího kroužku či kousku řetízkoviny. Já použila jedno jediné očko z řetízku. Kalota sama o sobě vypadá jako kovový korálek, takže další zdobení není třeba. Nezbývá než vytáhnout ze skříně slušivé šaty a vrhnout se na taneční parket. Ať se vám dobře tancuje.

Verča27 - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Peříčkové náušnice:

Vyrob si sama: Peříčkové náušnice
Vyrob si sama: Peříčkové náušnice
Vyrob si sama: Peříčkové náušnice
Vyrob si sama: Peříčkové náušnice
Vyrob si sama: Peříčkové náušnice
Vyrob si sama: Peříčkové náušnice
Vyrob si sama: Peříčkové náušnice
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Olala hezke ale hladke takySmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěknéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezkéSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkpěknéSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vypadají moc hezky. Pěkná inspirace.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles