Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama: Podzimní věnce a dekorace

22. 10. 2012 | Vyrob si sama

Podzimní věnce a dekorace jsou příležitostí k ukázání vlastní kreativity a fantazie. Je moc hezké pustit do svých příbytků trochu barev, přírody a romantické podzimní atmosféry, na straně druhé je to výborný způsob, jak vesele a inspirativně strávit čas s dítětem a zabavit se.

Kreativní tvoření děti nejen baví, ale mají prostor pro realizaci, sebevyjádření, hru a čas strávený s rodičem jinak, než je běžné.

Děti inspirují barvy, ale i možnost realizace a hraní. Moje 3,5roční dcerka miluje tvoření z dýní, ale i kaštanů, navlékaní náhrdelníků ze šipek a jeřabin. Taky navlékáme popadané listy na provázek a věšíme si řetězy do haly. 

Podzimní věnce a dekoracePodzimní ikebany dělám tak, že do napichovací hmoty, nebo do květináče zapichuji na špejli nebo na drátu upevněné listy, dýně, šipky, žaludy, šišky, makovice, kaštany, sušené květy, ořechy, kamínky a jiný přírodní materiál různých barev. Z polystyrenu nebo slaměné podložky ve tvaru věnce uděláme věnec velmi snadno. Věnec z polystyrenu obalíme pro příklad krepovým papírem, stuhou, látkou, sisalovým provázkem nebo dokonce obyčejným provázkem namáčeným ve škrobu a  omotáváme. Po uschnutí  namalujeme. Proutěný věnec nemusí být omotávaný, je krásný. Na takto nachystané věnce  připevňujeme podzimní ovoce (sušené plátky jablek...), umělé listy, žaludy, šípky, ale i malé dýně, květiny, atd. 

Na věnec  připevňujeme listy a ozdoby tak, že jdeme od spodních vrstev do vrchní a to tak, aby bylo podkladový věnec co nejmíň vidět. Barvy mohou být krásně v kombinaci a za chvíli je věnec udělaný. Já dělám tyto věnce léta, ale mám s dětmi ve škole kreativní dílny a tam děláme také kytice - ikebany. Na drátu máme upevněné šišky, kaštany, žaludy, listy, šípky, a propícháme je do podložky z lepenky, plastelíny, do květináče, kde je sádra a pod. Vždy se velmi těšíme z toho, co krásného a jednoduchého sami vyrábíme.

Přikládám několik prací na inspiraci.


Petka76 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vyrob si sama: Podzimní věnce a dekorace:

Vyrob si sama: Podzimní věnce a dekorace
Vyrob si sama: Podzimní věnce a dekorace
Vyrob si sama: Podzimní věnce a dekorace
Vyrob si sama: Podzimní věnce a dekorace
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík máte to krásně a děkuji za inspiraci, já sama v tomto směru nejsem moc kreativní , takže každý nápad je přinosem
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkné výtvory!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem inspirovat
Obrázek uživatelky
profil
další dobrá inspirace Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezké Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles