Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svým nákupem darujete úsměv

15. 09. 2011 | Zajímavosti
Společná pomoc ohroženým dětem se již potřetí stala hlavním tématem a posláním úspěšné charitativní kampaně s názvem „5 000 000 Kč pro dětský úsměv“. Síť drogerií a parfumerií ROSSMANN zahájila tuto kampaň v roce 2009 u příležitosti oslav 15. výročí svého působení na českém trhu. V prvních dvou letech předala prostřednictvím kampaně ve prospěch znevýhodněných dětí finanční částku přesahující 11 milionů korun. Ve spolupráci s Nadací Naše dítě pokračuje i při pořádání třetího ročníku ve snaze usnadnit život dětem se zdravotním postižením a zvýšit vybavenost porodnic a novorozeneckých oddělení vybraných nemocnic v České republice.

Zapojte se i Vy a darujte dětem úsměv. Nakupujte v týdnu od 19. do 24. září 2011 v prodejnách ROSSMANN běžnou drogerii označenou logem úsměvu. Ve všech 111 prodejnách drogerie a parfumerie ROSSMANN po celé České republice na Vás v tomto charitativním týdnu čeká 280 produktů se speciálním logem. Do výtěžku je ve prospěch ohrožených dětí započítána vždy celá* hodnota Vámi zakoupeného zboží se symbolem úsměvu. „Charitativní kampaň se svým velkým přínosem pro konkrétní děti stala naší srdeční záležitostí, zároveň i vlajkovou lodí společnosti ROSSMANN a všech, kteří se na kampani podílejí. Věnujeme se jí s velkým zaujetím a věříme, že podporu veřejnosti bude mít i v letošním roce,“ uvedl František Wagner, jednatel společnosti ROSSMANN.

Nadace Naše dítěZ kampaně „5 000 000 Kč pro dětský úsměv“ každoročně putuje celá výsledná částka na konkrétní projekty ve prospěch dětí v těžkých životních situacích. V roce 2011 bude částka věnována na podporu dětí se zdravotním handicapem a novorozenců. Kampaň letos provází tvář handicapovaného Petříka navštěvujícího jeden z vybraných denních stacionářů, který bude z výtěžku charitativní kampaně také podpořen.

2 400 000 Kč: Osobní asistence pro handicapované děti

Částkou 2 miliony korun bude hrazena osobní asistence pro děti se závažným zdravotním postižením, o které pečují osobní asistenti ve vybraných pěti zařízeních na různých místech republiky. Prostředky směřují do těchto stacionářů: Denní stacionář AKORD v Praze, Denní stacionář Alvalída v Liberci, Stacionář v Jihlavě, Občanské sdružení Lipka v Prostějově, Dětský klíč v Šumperku. „Díky práci osobních asistentů mohou děti s postižením žít kvalitním životem. Rodiče vyhledávají pomoc asistentů proto, aby jejich děti nemusely být umístěny do ústavu,“ říká Mgr. Irena Dušková, která je ředitelkou denního stacionáře, školitelkou osobních asistentů a zároveň odborným garantem asistentské péče o postižené děti. Z výtěžku kampaně bude částkou 400 000 Kč dále hrazen výcvik dvou asistenčních psů pro handicapované děti. Společnost ROSSMANN tak navazuje na loňský úspěšný ročník, kdy byl díky výtěžku kampaně financován výcvik 12 psích pomocníků. Pro odborný a profesionální výcvik všech těchto asistenčních psů byly vybrány organizace Helppes, o. s., a Pomocné tlapky, o. p. s.

2 600 000 Kč: dovybavení porodnic a novorozeneckých oddělení nemocnic v ČRNadace Naše dítě

Z kampaně bude hrazen nákup lékařských přístrojů pro celkem 12 novorozeneckých oddělení a porodnic z různých míst České republiky. Jedná se o deset novorozeneckých resuscitačních sad za celkovou částku přesahující 1 100 000 Kč, které pomáhají při záchraně života dětí se zdravotními potížemi při komplikovaných porodech. Prvních deset těchto speciálních setů bylo zakoupeno již v loňském ročníku kampaně, což vyvolalo velkou vlnou zájmu z mnoha dalších porodnic. Připomeňme, že resuscitační sady byly předány nemocnicím: FN Thomayerova Praha, Karlovarská krajská nemocnice a. s., Oblastní nemocnice Mladá Boleslav a dále porodnicím v Liberci, Písku, Šumperku, Ostravě, Havlíčkově Brodě, Jihlavě a Pardubicích. V roce 2011 jsou sety určeny pro porodnice v dalších deseti městech, kterými jsou: Česká Lípa, Teplice, Jindřichův Hradec, Kolín, Kladno, Uherské Hradiště, Prostějov, Třebíč, Praha (FN Královské Vinohrady) a Žatec.

Pro Dětskou nemocnici FN Brno bude z výtěžku kampaně za částku 850 000 Kč pořízen transportní inkubátor k převozu novorozenců. Za 625 000 Kč bude pro novorozenecké oddělení Thomayerovy nemocnice v Praze zakoupen přístroj na detekci závažného poporodního postižení mozku dětí. „Odborným garantem nákupu zdravotnických zařízení je i letos Česká neonatologická společnost. Garantuje také výběr porodnic, pro které jsou přístroje určeny,“ říká Vladimír Mikel, jednatel společnosti ROSSMANN.

Nadace Naše dítěV uplynulých dvou letech konání charitativní kampaně „5 000 000 Kč pro dětský úsměv“ byla cílová částka výtěžku překročena, v což společnost ROSSMANN i Nadace Naše dítě a ochránci dětí doufají i letos. Nadace Naše dítě z finančních prostředků, které překročí částku 5 000 000 Kč, hradí akutní potřeby handicapovaných dětí, jejichž rodiny se na nadaci stále častěji obracejí s prosbou o pomoc prostřednictvím individuálních žádostí. „Za Nadaci Naše dítě a ohrožené děti, kterým můžeme díky této charitativní kampani pomáhat, děkuji všem ochotným lidem, kteří se do kampaně zapojí. Děkujeme, že Vám nejsou lhostejné osudy dětí s nelehkým příchodem na svět a dětí se zdravotním postižením,“ dodává Zuzana Baudyšová, ředitelka Nadace Naše dítě.


Informace o akčním sortimentu charitativní kampaně a aktuální stav konta se dozvíte na www.rossmann.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle