Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak naučit děti jíst zdravě

17. 01. 2019 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Se začátkem nového roku se myšlenky skoro každého z nás upnou ke změně. Ať už ve znamení dostatku času stráveného s rodinou, sportu, nebo zdravějšího stravování. A když už se pro zdravou kuchyni rozhodne maminka s tatínkem, přeci se nebude speciálně vařit pro děti. Jak je ale přesvědčit, že brokolice není sprosté slovo? S naším návodem to půjde samo!

1. Jídlo proměňte v zábavu. Nemá vaše ratolest ráda zeleninu? Nakupte zábavná tvořítka a vykouzlete talíř plný mrkvových květů, brokolicových oveček a delfínů z okurky. Co na tom, že v kuchyni strávíte půl dne a stihnete jídlo jen pro děti. Jídlo je bude bavit, a to je hlavní, ne?

Namaluj, co ti chutná2. Pořádejte ochutnávky. Jak jinak zjistit, jestli to s nějakým jídlem v budoucnu riskovat znovu? Každý týden nakupte nějaké zdravé dobroty a nechte dceru nebo syna, ať rozhodne, co je to nej. Neuspěl dušený květák? Zkuste zapečenou brokolici. Nevoní jim cuketová polévka? A co třeba krém z dýně?

3. Zdravé jídlo pečlivě maskujte. Čokoládové vajíčko s klidem zahoďte a do obalu zabalte například vejce uvařené natvrdo. Pokud se bude zvídavé dítko ptát, co to má znamenat, s klidem mu odpovězte, že se nejspíš změnila receptura.

4. Z fast foodu udělejte sport. Vysvětlete svým potomkům, že spojení fast food znamená, že při hamburgeru musí dělat dřepy, běhat na místě, případně jinou „rychlou“ a zdraví prospěšnou činnost. Když už se jejich návštěvy nevzdají, alespoň si při nich zacvičí.

5. Nechte výběr na dětech. Až příště půjdete do obchodu, udělejte z toho soutěž, ve které budou mít za úkol najít zdravé a dobré věci. A jakou jim dáte nápovědu? Na obalech budou dětské malůvky. Právě obaly zdravých a chutných potravin v Lidlu totiž ozdobí dětské kresby v rámci soutěže Namaluj, co ti chutná. Ta probíhá po celý leden a zúčastnit se mohou děti od 6-11 let. Co takhle těm svým navrhnout, ať obal samy vymyslí?

Více informací najdete na www.lidl.cz/namaluj




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !