Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Au – pair v Londýně

6. 03. 2012 | Zajímavosti
Minulý rok se moje sedmnáctiletá kamarádka Eva rozhodla trávit letní prázdniny jinak než obvykle. Baví ji cestování a zároveň má velký talent na jazyky, a tak se rozhodla, že pojede jako au – pair do Londýna na celé prázdniny. Přes internet si našla rodinu, která jí hned zaslala fotky dětí, domu a psíka. Byla nadšená.

Odlétala v polovině června. Byl to její první let a všechno bylo skvělé. Její rodina si ji vyzvedla na letišti a jeli do jejího nového „domu“. Eva mi hned psala, že mají nádherný dům, posílala mi e-maily s fotkami, jak to tam vypadá a vše si vychvalovala. Na starost měla hlavně dvě děti - šestiletou Claire a desetiletého Edwarda. Děti byly prý hodné, i když ze začátku s nimi byla horší domluva, ale snažily se.

Evin běžný pracovní den vypadal asi takto – ráno připravila vydatnou snídani pro celou rodinu a pro sebe. Poklidila dům a odvezla děti do místní školy. Potom měla volnou chvíli, během ní musela nakoupit jídlo na celý den a vymyslet program pro děti na odpoledne. Po škole vyzvedla děti, udělala jim svačinu a dělala s nimi úkoly. Potom vyrazily většinou ven. Navečer připravila večeři, umyla nádobí a poklidila. Jinak o víkendech jezdila s celou rodinou na velké nákupy do supermarketů a neděle měla volné úplně.

Během prvních dvou týdnů se v Londýně seznámila s několika dívkami taky z ČR nebo SR, a tak si párkrát daly sraz v kavárně. Dozvěděla se, že ony během svého volného času chodí na kurzy angličtiny, aby se zlepšily. Takže s nimi také na pár lekcí šla. A teď musím říct, že pokud její angličtina byla výborná, tak teď je perfektní.

Jezdit do zahraničí jako au – pair je stále více a více populární mezi mladými lidmi. Jezdí spíše dívky, ale samozřejmě mohou i chlapci nebo páry. Takže pokud je Ti více jak 18 let (do Londýna můžeš jet, i když je ti „teprve“ 17 let), baví Tě jazyky a ráda cestuješ, běž do toho! Na internetu můžeš najít mnoho agentur, které Ti pobyt zařídí, ovšem za poplatek. Proto je možná lepší najít si rodinu na internetu sama, ovšem i to má svá negativa. Existuje mnoho zahraničních webových stránek, stačí projet internet. Nejčastěji se jezdí do Londýna, Francie, Španělska nebo Itálie.


martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
holkám jsi poradilaSmajlíkSmajlíkbýt mladší tak neváhám a jeduSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles