Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobré důvody, proč vyměnit svou autolékárničku

11. 06. 2010 | Zajímavosti

Všichni řidiči mají povinnost vybavit své vozidlo do konce roku 2010 novou autolékárničkou. Je lepší starou autolékárničku doplnit chybějícími komponentami nebo raději koupit autolékárničku celou, kompletní? Přinášíme rady, jak se v této situaci zorientovat.


V první řadě zkontrolujte expirační lhůtu vaší autolékárničky. Většina automobilů v ČR je vybavena prošlou autolékárničkou. Přitom podle vyhlášky autolékárnička být prošlá nesmí! Pokud tedy vozíte autolékárničku prošlou nebo se její expirování blíží, pořiďte si rovnou celou novou autolékárničku.


autolekarnickaCelou novou autolékárničku by si měli pořídit také řidiči, v jejichž automobilu se nachází autolékárnička pochybné kvality. Nová vyhláška předepisuje právě zejména lepší kvalitu zdravotnických materiálů v autolékárničkách. Mnohé původní autolékárničky obsahují komponenty horší kvality než nyní legislativa ukládá, a tak i tyto lékárničky není vhodné doplňovat, ale raději kompletně vyměnit za nové.


Doplňování nových komponent, které aktuální vyhláška předepisuje, se tedy vyplatí jen těm řidičům, kteří mají autolékárničku kvalitní a relativně novou, to znamená, že expirační lhůta bude trvat např. ještě tři roky. Tito řidiči mohou využít doplňkový balíček, který lze najít na trhu a obsahuje všechny potřebné komponenty k doplnění původní autolékárničky.


K autolékárničce podle původní vyhlášky se musí totiž kromě často uváděné resuscitační masky a isotermické folie doplnit i mnohé další komponenty, jako jsou např. hotové obvazy se dvěma polštářky,  delší škrtidlo atd. Nebylo by tedy časově ani cenově efektivní, shánět jednotlivé komponenty separátně.


Velkou pozornost autolékárničkám by měli věnovat i řidiči nových automobilů. Ačkoliv aktuální vyhláška platí již od září 2009, prodejci automobilů nejsou povinni vybavovat automobily autolékárničkami s novým obsahem. Zkontrolujte tedy, zda jste si ve svém novém automobilu nepřivezli autolékárničku, která bude platná pouze do konce tohoto roku.


Autolékárnička s novým obsahem by měla být označena číslem aktuální platné vyhlášky MDCR 283/2009 Sb.


Zdroj: Autolékárnička.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dobré důvody, proč vyměnit svou autolékárničku:

Dobré důvody, proč vyměnit svou autolékárničku
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !