Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Golf - vyvracíme největší mýty

18. 04. 2012 | Zajímavosti
Golfová sezóna pomalu a jistě startuje a s ní opět mnoho nezodpovězených otázek, mýtů a legend, kterými je tento elegantní sport opředen.  S dlouholetým trenérem golfu Tomášem Baslerem se podíváme na zoubek několika častým výrokům, které šíří zejména lidé s minimální znalostí golfu. Po následujícím rozboru těchto mýtů je možné, že Česká republika bude mít brzo o nejednoho golfového hráče navíc.

Mýtus 1: Golf je pro snoby


Díky filmové produkci a spojování některých známých (a bohatých) osobností s tímto sportem v mnoha z nás vyklíčila myšlenka, že se musí jednat o finančně nákladnou záležitost, kterou je třeba dotovat horentními sumami, a tudíž se týká jen „horních deseti tisíc“. Pravdou ovšem je, že v současnosti je golf dostupný téměř pro každého, a to jak v ohledu místním, tak v ohledu finančním.

GolfistkaMýtus 2: bez drahého vybavení a speciálního značkového oblečení si nezahrajete


Pokud s golfem začínáte, stačí vám na první rok či dva průměrný a dostupný golfový set, v pohodě si vystačíte i s vybavením za cenu 2-3 tisíc korun, třeba i z druhé ruky,“ vyvrací Tomáš Basler častou domněnku, že každý hráč musí mít nejnovější model setu holí té nejprestižnější značky.
To samé se týká také oblečení na greenu, tedy pokud na sobě nebudete mít outfit jedné z „vyvolených“ značek, jste za absolutní outsidery.

Tohle si začátečníci myslí velmi často. Jediné, co byste měli dodržovat, je mít dlouhé kalhoty, ne však modré džíny. Případně kraťasy ne kratší, než dva palce nad kolena a tričko s límečkem či stojáčkem. Dámy jsou na tom lépe, ty mohou mít i minisukně a trička bez rukávů, ovšem měly by volit oblečení odpovídající významu dané hry,“ dodává Tomáš Basler.

Pokud chcete golf jenom zkusit a nevíte, zda vás chytne, klidně vytáhněte svoje obnošené pláťáky a oblíbené tričko s límečkem. Jediné, do čeho se vyplatí investovat, jsou kvalitní nepromokavé boty.

Mýtus 3: koníček, který se prodraží


Už předchozí body částečně vyvracejí zdání, že golf je drahý sport. A to platí i při vstupu na hřiště. „Pokud přežijete, že nebudete členem jednoho z prestižních golfových klubů, kde stojí členství desetitisíce ročně, a spokojíte se se členstvím ve vašem lokálním klubu, vyjde vás vstup na hřiště na jednotky tisíc korun ročně. Často lze využít ročního členství a neomezeného vstupu na hřiště, takže čím častěji budete hrát, tím vás vyjde hra levněji,“ doporučuje ověřenou strategii Basler. Když sečteme předchozí argumenty, může být golf pohodlně levnějším sportem, než je lyžování.

Mýtus 4: Jen pro pány


GolfistaTento mýtus je snad již vyvrácen, stále častěji můžeme na greenu vídat i ženy, které nezřídka své mužské kolegy „válcují“ přesnou muškou, ale i soustředěností, pevnými nervy a elegancí. „Pokud ženu golf chytne, většinou se mu věnuje zodpovědně a velmi rychle se zlepšuje, Pravidla golfu ženám umožňují nižší odpaliště, což je dáno jejich menší silou při prvním odpalu, ale pak už je vše naprosto stejné jako u mužského golfu a platí pro ně ta samá pravidla,“ dodává Tomáš Basler.

Mýtus 5: Není to sport


Pokud je mezi lidmi ještě někdo, kdo golf nepovažuje za sport či náročnější fyzickou aktivitu, vřele mu doporučuji, aby si zkusil strávit pár hodin na drivingu či přímo na hřišti,“ usmívá se Tomáš Basler. Samotný pochod na osmnáctijamkovém hřišti s bagem za sebou vydá za slušnou túru, a pokud přidáte odpaly namáhající zádové a břišní svaly plus paže, máte za jedno odpoledne vystaráno jako při intenzivním tréninku v posilovně. 

Zdroj, foto: Grund Resort Golf&Ski

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Golf - vyvracíme největší mýty:

Golf - vyvracíme největší mýty
Golf - vyvracíme největší mýty
Golf - vyvracíme největší mýty
Golf - vyvracíme největší mýty
Golf - vyvracíme největší mýty
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý a hezký sport
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný sport.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles