Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zvládnout první školní den v pohodě

29. 08. 2016 | Zajímavosti
Usnadněte dětem první den ve škole, aby pochopily, že je nečeká jen spousta povinností, ale že je to i šance dozvědět se mnoho zajímavostí a navázat nová přátelství. Maminka čtyř dětí, Štěpánka Štrougalová radí, jak doma vytvořit tu pravou předškolní atmosféru a co udělat pro to, aby byl první den ve škole příjemný a nezapomenutelný.

Překvapte znovu aktovkou i vítacím kornoutem


Pokud už vaše ratolest aktovku, penál a vše potřebné má, nechte věci zatím schované doma ve skříni. Dítě se nedokáže dlouho těšit a aktovka by se mohla okoukat. Bude stačit vše připravit tak dva až tři dny před nástupem do školy. I když dítě první den aktovku víceméně nepotřebuje, určitě mu ji dopřejte. Co by to bylo za prvňáčka bez aktovky! A zjistěte si také, jak to chodí ve vaší škole s přezutím. Někdy zapomenutý sáček na bačkůrky zbytečně nadělí pár slziček.

začátek školního roku„V Česku se pomalu ale jistě začíná zabydlovat tradice „vítacích kornoutů“. Zjistěte si, jaké jsou zvyky ve vaší škole. Kornout nemusí být plný sladkostí. Dobře může posloužit i sušené ovoce či menší, zvlášť balené, müsli bonbonky. Ať tak nebo tak, tento zvyk může krásně pomoci k prolomení prvopočátečních dětských rozpaků. A pokud si s dítětem budete zdobit či dokonce přímo vyrábět vlastní kornout, těšení na první školní den nabere na obrátkách. Nebudete-li stíhat, aspoň nechte dítě vybrat kornout v obchodě samo. Je už přeci skoro školákem, tak má právo být samostatné,“ radí Štěpánka Štrougalová.

Udělejte z prvního školního dne událost


Ne všechny školy mají harmonogram prvního dne stejný. Děti tam mohou být pár minut, hodinu, ale taky celé dopoledne. Tyto informace proto sledujte už nyní na webových stránkách vaší školy nebo na vývěskách. A nezapomeňte si zjistit i to, zda můžete být ve škole s dítětem i vy, případně babičky a dědečkové. „Pokud jen trochu můžete mít v tento sváteční den volno, zařiďte si ho, a užívejte si výjimečné chvilky tohoto dne s dítětem. Po návštěvě školy si udělejte pěkný výlet, zajděte do cukrárny. Zkrátka povzneste první školní den na nezapomenutelný,“ doporučuje Štěpánka Štrougalová

A ano, na tento den budete po letech vzpomínat prostřednictvím fotografií, ale nezapomeňte přes čočku fotoaparátu vstřebávat krásné okamžiky tohoto slavnostního dne. Pro vzpomínku stačí jedna  dvě fotky. Vaše pocity z prvního dne vám vydrží déle, než fotografie v počítači.

Květina pro paní učitelku a talisman pro dítě


Květina paní učitelku potěší pokaždé, ale i v tomto případě by nebylo špatné zjistit, co je zvykem právě ve vaší škole. „A dítěti nezapomeňte přibalit nějaký ten talisman pro štěstí, klidně jen drobný. Může si schovat do kapsy malinký obrázek od vás, korálek, kamínek ze společné dovolené, knoflíček pro štěstí… To vše ho hezky zklidní,“ říká z vlastní zkušenosti Štěpánka Štrougalová.

Zdroj, foto: Juklík.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle