Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kámen ochrany a odvahy – Tygří oko

12. 05. 2011 | Zajímavosti

O úžasných léčivých účincích nejrůznějších vzácných kamenů jsme již nejednou hovořili. Dovolte, abych vám dnes přiblížila magické vlastnosti tajemného kamene, který získal název díky svému vzhledu, který jednoduše připomíná…Tygří oko.


Základní informace o kameni:

Tento vskutku na první pohled velmi krásný a tajemný kámen si oblíbí jistě každý z nás. Pokud se na kámen pozorně zadíváte, může vám skutečně připomínat hnědočerné kočičí nebo tygří oko. Podle toho si také pochopitelně získal svůj originální název. Naleziště Tygřího oka jsou potvrzená v Austrálii, Mexiku, Indii, na Srí Lance, v Číně, ale také v USA. Nejčastěji můžeme kámen nalézt v barvě zlatohnědé, hnědočerné i dalších zemitých odstínech.


tygří okoCo se týče chemie a Tygřího oka, má také, jako většina dalších polodrahokamů, velmi složitý chemický vzorec. Obsahuje mimo jiné vlákna modrého azbestu, patří mezi silikáty a také do skupiny křemenných polodrahokamů. Na stupnici tvrdosti zaujímá pěkné 7. místo.  Existuje také několik odrůd Tygřího oka. Mezi nejznámější patří Modré Tygří oko, Zlaté Tygří oko i Tygří oko Červené. A i když je většina vlastností tohoto kamene podobná, mezi uvedenými odrůdami existují určité rozdíly.


Zlaté Tygří oko například umožňuje lidem nevyužívat v rozhovoru přehnané emoce a city. Umožňuje jednat s rozumem a bez zbytečných průtahů. Napomáhá také při zvládání nejrůznějších – lehčích, či těžších – zkoušek. Červené Tygří oko zase pro změnu přinese člověku potřebné povzbuzení i motivaci v situacích, kdy již dávno ztratil iluze o svých snech a samotném bytí na tomto světě.


Základní použití kamene


Pro svůj okouzlující vzhled je Tygří oko vsazováno do nejrůznějších drahých šperků. Ve šperkařství je jeho cena poměrně vysoká. Klenoty se zasazeným Tygřím okem jsou stále žádanější, neboť se kámen hodí k zasazení jak do zlata, tak do stříbra i jiných barevných kovů. Další vlastností, která ještě nebyla zmíněna, je fakt, že Tygří oko napomáhá v rozhodování a vyrovnávání obou mozkových hemisfér.


 Proto je často využíváno jako kyvadlo, které lze poprosit o ukázání správné cesty či odpovědi na otázky. Kámen byl již od nepaměti nošen jako talisman, který měl chránit před vnějšími vlivy na dlouhé cestě. Pomohl svému nositeli najít vnitřní štěstí a odvahu a dovedl ho zdárně k cíli své - mnohdy velmi namáhavé cesty.


Magická síla kamene


Tygří oko spojuje pozemskou sílu se silou samotného zlatavého Slunce – a to je vskutku velmi silná kombinace. Někteří lidé tento kámen odsuzují, jiní jej milují. Faktem však je, že vlastníka Tygřího oka nenechá kámen chladným.  Pro své dokonalé spojení dvou sil je velmi žádaným amuletem. Svému nositeli přinese pohodu a navodí pocit klidu uvnitř duše.


Pomůže také najít svou vlastní integritu a naučí člověka, jak správně využít své fyzické a duševní síly. V neposlední řadě pomáhá při dosahování nejrůznějších cílů, pomáhá s rozhodováním ohledně různých záležitostí a umí člověku pomoci rozlišovat stav, kdy po něčem touží a něco doopravdy potřebuje.


Kámen je považován za jistý druh ochrany, který chrání před vnějším i vnitřním nebezpečím. Pomáhá odbourávat závislost a smutek po druhých lidech a dokáže vrátit člověka „zpět na pevnou zem“, pokud ztratil spojení s realitou. Člověk, který Tygří oko vlastní, si může naplno uvědomit svou vlastní hodnotu a začne si sám sebe vážit.


Polodrahokam dokáže člověka otevřít druhým lidem, naučí ho přijímat jejich názory a postoje a pomáhá zachovat chladnou hlavu a rozvahu. Dodává také odvahu a odbourává deprese. Věří se, že kámen svému majiteli přinese bohatství – o tom, jestli bude však duševní či fyzické se jen pouze spekuluje.


Léčebné využití


hlavaCo se týče roviny léčebné, je kámen opět ceněn pro své úžasné vlastnosti. Jak již bylo výše uvedeno, pomáhá odbourávat stres a napomáhá navazovat pocit vnitřního klidu. Zlepšuje koncentraci a soustředění. Působí příznivě na problémy týkající se kloubů a kostí.


Pročišťuje organismus, podporuje činnost jater a ledvin, posiluje oční svaly a zrak a v neposlední řadě také ničí bakterie a nejrůznější viry.  Zmírňuje migrenoidní stavy a reguluje látkovou výměnu. V hrtanu působí také blahodárně – odstraňuje a mírní astmatické potíže.  Aktivně působí na křeče a rozmnožovací orgány.


Jak využít magické moci Tygřího oka?


Samotný kámen pochopitelně nenahrazuje lékařskou péči, nicméně může mírnit nepříjemné stavy a navodit vnitřní pohodu člověka. Ne nadarmo se říká, že samotná nemoc je poruchou naší duše. Pokud se tedy rozhodnete pro zakoupení surového kamene, je důležité jej před používáním náležitě připravit.


Takové malé očisty dosáhnete pomocí vody. Na kámen nechejte téci proud vody po několik minut. Poté jej nechte na slunném místě alespoň 5 hodin. Pokud kámen chcete využít jako amulet, platí stejné pravidlo jako u dalších polodrahokamů.


Takového amuletu, který jste si sama vyrobila a očistila, by se neměl dotýkat nikdo jiný, kromě Vás. Tygří oko je vhodné především pro osoby zrozené ve znamení Panny a Býka.


Vlastníte tento pozoruhodný kámen?
Jak na Vás působí?


Zdroj foto: Minas Gerais.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Koukám, že ty harmonizační účinky nošení tygřího oka budou asi pravda. Četla jsem i tady: https://www.silver.ag/cz/chalcedon-chrysopras-jaspis-kocici-oko-tygri-oko-onyx/ Nosíte někdo? Pociťujete? Jsem poslední dobou nějak neklidná a nervní, životně.. tak přemejšlím o prstýnku s tygřím okem. Smajlík Vypadá jako minimálně dobrý placebo a kromě toho krásný.
Obrázek uživatelky
profil
A co tak pro leva??Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Amulet Tygří oko chrání a je vhodný pro osoby ve znamení Býka a Panny , A který kámen je vhodný pro Vodnáře?????
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice