Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koníček ideální pro fotící maminky? Digiscrapbooking

11. 04. 2010 | Zajímavosti

Přiznám se, že jsem donedávna nevěděla ani o existenci klasického scrapbookingu. Několikrát jsem ten název zaslechla v dětském centru, kam jsem chodila s dcerkou a pochopila jsem, že se jedná o určitou formu ozdobného uchovávání fotografií do speciálních alb. Vezmete fotečku, nalepíte do alba, přidáte nějaké ozdobné nálepky, flitry, možná sušenou květinu apod.  Nic pro mě. Dejte mi lepidlo do ruky a já se přilepím k papíru.  Když k tomu přidáte ještě fotografii, určitě na ní později najdete otisk mého zalepeného prstu.

Existuje ale jiná forma tohoto koníčku vhodná k uchovávání foteček našich ratolestí, domácích mazlíčků apod. a tou je digitální scrapbook. Tvorba probíhá čistě ve vašem počítači z vašich digitálních fotografií za pomoci grafického editoru.  Stejně jako si k tvorbě klasického scrapbooku nakoupíte nálepky a ostatní nutné propriety, i u digitálního scrapbooku si můžete vše koupit. Existují internetové obchody, kde si můžete koupit sadu obsahující pozadí, rámečky, razítka, ozdoby (kytičky, motýlky, špendlíky, sponky atd.) … Vy už vše jen spojíte v jedno tak, jak se vám to líbí. Možná se vám pro vaše první pokusy nebude chtít platit za takovou sadu. V tom případě můžete na internetu sehnat i sady, které jsou zdarma ke stažení a které vytvořili jiní nadšenci tohoto koníčku. Sadám se říká freebies. Hotové fotečky můžete nechat v počítači, prezentovat v internetových albech nebo vytisknout a založit do desek.

Pokud se vám nápad líbí, ale nemáte zkušenosti s prací s grafickým editorem, doporučuji vám program Gimp, ke kterému na Chytré Ženě v kategorii Vyrob si sama najdete již první dva návody.  Připravuji pro vás také návod pro práci s vrstvami, které jsou asi nejdůležitější pro snadnou tvorbu digiscrapbookingu a další návody.

Jako ukázku jsem pro vás vytvořila velmi jednoduchý digisrabook z vlastního freebie (jsem naprostý začátečník, ale na všechna stažená freebie se vztahují autorská práva ;)). 


KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ráda to vyzkouším Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na digisrcapbooku je krásné to, že každý kousek je originál. I kdyby deset lidiček použilo stejnou sadu, výsledek bude pokaždé jiný Smajlík .
Obrázek uživatelky
profil
Je to krásný ...taky se na ty programy a stránky podívám ,moc se mi to líbí....
já znám například toto : http://www.loonapix.com/cz/...je to taky ozdobný rámeček na vkládání obrázků a může se ještě posílat Meilem...MarieSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý nápad, myslím, že dcera používá něco podobného, ale nerozumím těmto vymoženostem, takže mohu pouze říc, že se mi to líbí.
Obrázek uživatelky
profil
http://www.chytrazena.cz/fotoalbum/deti-a-dospeli/hracicka-6896/digiscrapbooking-1-pokus-328138.html
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles