Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kouzelný kámen Ametyst

16. 12. 2010 | Zajímavosti

Nádherná a neodolatelná fialová barva kouzelného kamene Ametystu padla do oka jistě každé z nás. Tento dokonalý polodrahokam však může sloužit nejen jako ozdoba vašeho dekoltu či zápěstí, může vám také pomoci s řešením nejednoho problému. Stejně jako další z polodrahokamů, i Ametyst je ceněn pro svou nemalou magickou sílu. Že nevěříte? Pojďte jeho kouzlo odhalit!


Základní informace o kameni:


Ametyst byl pojmenován podle řeckého ametystos, které v překladu znamená opojný. Mezi jeho typickou vlastnost patří nezaměnitelná fialová barva, která může přecházet od spektra tmavě fialové, mísící se s černou barvou, až po světlounce fialovou až průhlednou. Mezi nejvzácnější však patří ametysty zbarvené do purpurova, které se nacházejí ve vyhlášených nalezištích Afriky, Bornea a Srí lanky. Mezi jeho další specifické vlastnosti patří vysoký lesk a odolnost. U nás lze kámen najít v okolí Krušných hor, Českého ráje nebo v Jeseníkách. Při jeho hledání však přeji hodně štěstí :)


ametystZákladní použití kamene:


Kámen je nejčastěji využíván jako šperk. Pro svou nezaměnitelnou barvu a okouzlující lesk se stává stále oblíbenějším. Šperky se zasazeným ametystem jsou chloubou každé sebejisté ženy, která si je vědoma své krásy a moudrosti. Ametyst však není používán pouze ve šperkařství, ale také k výzdobě. Můžete jej nalézt ve formě mozaik nebo leštěných desek, kterými je vyzdobena například kaple Svatého kříže na Karlštejně.


Magická síla kamene:


Ametyst a jeho magická síla je známa již ze starého Egypta a období Sumerů. Ametystové korále nosili králové a měly sloužit k ochraně před nadměrným pitím, opilosti a následné kocovině. Jestli však kámen pomáhal, o tom žádné doklady neexistují. V dnešních dobách je používán jako kámen pročišťující myšlenky, zbystřující smysly a především má navodit stav, kdy je naše tělo i mysl klidné a my jsme odolní vůči vnějším stresům, které se v našem životě čas od času objevují.


Ametyst tvoří jakousi bránu mezi Zemí a Nebem. Umožňuje nám poznat něco, dosud nepoznaného, neznámého a navodí příjemný pocit uvolnění, díky kterému můžeme prohlédnout různá tajemství. Alespoň tak zní základní teorie magické moci Ametystu. Dále má napomáhat k projasnění snů, uspořádání mysli a následné interpretaci problému.


V lékařství je využíván jako pomocník při cukrovce a padoucnici. Dle některých teorií dokáže usnadnit ženě porod a navodit vnitřní stav uklidnění. Zajímavostí, kterou možná nevíte je fakt, že se přidává do některých léčivých krémů, na které má přenášet své jedinečné schopnosti. Síly Ametystu by měli využívat především zrozenci Ryb, Berana, Střelce, Panny a Štíra. 


Jak využít magické moci Ametystu?


Pokud chcete využít kouzelných účinků tohoto kamene, je potřeba jej před prvním použitím řádně připravit. Doporučuje se kámen přes noc namočit do roztoku mořské soli a nechat její desinfekční účinky působit přes noc. Ráno kámen položte na suché místo, na které dopadají sluneční paprsky. Kámen nabývá sluneční energii, kterou společně s tou svou předá svému právoplatnému majiteli. Pamatujte, váš osobní kámen by neměl přijít do styku s žádnou jinou osobou.


Máte i vy nějakou zkušenost s tímto polodrahokamem?


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
blokuje geopatogenní zóny a negativní energie v prostředí kolem nás. Působí také jako přírodní sedativum, takže se hodí pro nespavce. Také nám pomáhá si sen zapamatovat. Tento velmi spirituální kámen nosí na svém prstenu i papež, až ho někdy uvidíte v TV, tak si ho všimněte.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles