Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Květiny a jejich vůně

27. 12. 2012 | Zajímavosti
Miluju konvalinky, taky všude mám ikonu konvalinky. Měla jsem je i na svatební kytici a to jsem se vdávala v prosinci. Konvalinky se prý nemají trhat, ale kamarádovi rostou na zahradě hojným počtem a tak mi dal pár na zahradu, věřím, že se chytnou.

Říká se, že je jedovatá, a tak si kamarádi ze mne dělají legraci, že je jako já, ale že bych byla jedovatá, to si nemyslím, přesto tuto květinu miluju ze všech nejvíc, krásně provoní byt, i když si dáte do bytu jen pár kvítek. Nejvíc se mi líbí, když má bílé okvětí, když není nažloutlé, což asi záleží na složení půdy. I když se říká, že královnou květin je růže, moje královna to není. Růže je krásná, ale tak na záhonech, pokud ji někdo uváže do svazku darovaných květin, vydrží mi maximálně 3 dny, i když jí dám výživu, kterou většinou ke květinám v květinářstvích dávají. Miluju i levanduli, dávám je do pytlíčku a sušené pak dávám do prádla. Vůně vanilky miluju ve voňavých svíčkách, ta také provoní byt. A co fialky, to je nádherná vůně, zvláště když Vám vyrazí na zahradě. Fialky netrhám, ty nechávám na zahradě a přivoním si k nim právě na zahradě.

květiny a jejich vůněTaké miluju šeřík, když mi rozkvete na zahradě, to je vůně až v okolí. Ale do vázy se také nehodí, taky moc nevydrží. I když je vůně šeříku nevhodná pro alergiky, ale takových květin je víc, z roslin třeba lípa, tak když začne kvést, tak moje snacha začíná mít potíže. Takových květin bych mohla vyjmenovat víc, pro ženu je vždy příjemné, když dostane květinu. Nesnáším vůni lilie, tu když dostanu, je v bytě takový divný vzduch, řekla bych, že se z ní až motá hlava.
A tak milé chytré ženy, určitě máte také rády květiny a tak Vám přeji, abyste je dostávaly co nejčastěji, protože někteří muži, když koupí kytku, tak ji schovávají pod sakem, což nechápu, pokud chce muž dát někomu kytku, tak se za to přece nemusí stydět. Z pokojových květin mám nejradši fialky, ty mi kvetou na okně pořád, ale nedaří se pokojovému ibišku, nevím proč. Sestříhávám ho a kvetl jen jednou. Mám kamarádku, která se narodila koncem října a začíná "dušičkové období". Ta chryzantémy a listopadky přímo nesnáší. Kdybych jí dala k narozeninám chryzantému, myslela by, že se jí chci pomstít. Tak se ani neodvažuju, naštěstí jsou po celý rok v květinářství i jiné kytky, takže není problém ji květinou obdarovat.
Co se mi ale daří pěstovat, je monstera delicioza, mám ji nádhernou. Nevýhodou této květiny je, že zabírá moc místa v bytě, takže ji mám na chodbě a tam se jí daří. Málo kdo však ví, že se jedná o ovocnou rostlinu, která plodí chutné plody. Monstera má jako jediná z čeledi árónovitých jedlé plody. Pochází z pralesů Jižní Ameriky, kde se šplhá po stromech až do výšky 15 m. Ale to asi musí být nějak naroubovaná, to se mi nikdy nepovedlo. Přeji Vám, chytrým ženám a redakci, hodně darovaných květin, vždy potěší.

Kosanka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Květiny a jejich vůně:

Květiny a jejich vůně
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
DĚLÁVALY SE VE ŠKOLE POKUSY S BLEDULKAMI A POD. BÍLÝMI KYTIČKAMI. DO VODY, KDE KYTIČKY BYLY SE KÁPLO TROCHU MODRÉHO INKOUSTU A BYLY MODRÉSmajlík. DOSTALA JSEM MODROU ORCHIDEJ A DALŠÍ KVĚT VYKVETL BÍLÝ!! PTALA JSEM SE ZAHRADNICE A TA MI POTVRDILA, ŽE SE TAKY PŘIBARVUJÍ. TAKŽE SI ZKUSTE NĚJAKOU BÍLOU OBARVIT NA JINOU BARVUSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám také ráda konvalinky my máme bílé a růžové o modrých jsem nikdy neslyšela.
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý..Kosanko- tak mně kvetou ibišky a zase jsem odrovnala monsteru..Ale přemýšlím,kde jsi vzala v prosinci konvalinky,,snad jsi byla u 12 měsíčkůSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
konvalinky voni nadherne, muj favorit je ale serik. vyrabi se i vonavka s vuni seriku, tak se muzu potesit i mimo serikove obdobi. je opravdu vydarena identicka.
monsteru jsem nedavno videla kvest, byla jsem hodne prekvapena. ze ma jedle plody jsem nevedela, zajimave
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles