Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Panenky aneb hračky nejen pro děti

29. 12. 2014 | Zajímavosti

Panenky jsou bezesporu nejčastější a nejoblíbenější dětskou hračkou pro holčičky předškolního věku a mají v tomto věkovém období své nezastupitelné místo. Většina děvčátek je upřednostňuje před jinými hračkami. Obvykle panenky mívají podobu malého miminka nebo jiné lidské bytosti, dále se vyrábí pohádkové postavy jako jsou víly či mořské panny nebo i postavy hororové.

Velmi oblíbené jsou panenky typu Barbie, jenž mimochodem oslavila v roce 2009 své 50. výročí. Dozajista nejběžnějšími panenkami jsou v každém holčičím pokojíčku miminka různých velikostí, většinou i s mnoha interaktivními funkcemi a bohatým příslušenstvím, které je velmi podobné skutečným potřebám pro miminko. Dokonce se vyrábí i voňavé panenky, panenky určitého pohlaví i určité barvy pleti.

Pro naše nejmenší ratolesti jsou určeny látkové panenky nebo panenky s látkovým tělíčkem a plastovou hlavičkou a končetinami.

Pro větší děvčátka už bývají panenky více vypracované do detailů, mohou se např. česat, zdobit různými doplňky a mívají ohebné všechny klouby.

panenkyPanenky byly v průběhu let od jejich vzniku vyráběny z rozličných materiálů od dřevěných a textilních přes továrně zpracovávané materiály až po dnešní nejčastější vinyl.

Specifickou skupinu tvoří např. porcelánové panenky a v dnešní době jsou velmi oblíbené a sběrateli ceněné tzv. rebornové panenky.

Tyto umělecké panenky realistickým způsobem ztvárňují malá miminka. Vyrábí se technikou, která spočívá ve velice citlivém vrstveném nanášení barev obvykle na vinylový nebo silikonvinylový základ, načež se dále upravují - všívání vlasů, vsazování očí apod. Jejich výroba není jednoduchá a vyžaduje mnoho trpělivosti a času.

Výsledkem profesionálně rebornované panenky je realistické miminko, které je na pohled k nerozeznání od skutečného miminka, odpovídá velikostí, hmotností, rysy, barvou pleti a je opravdu vypracované do nejmenších detailů.

Některým lidem se tato realistická miminka nelíbí a tvrdí o nich, že vypadají jako malé mrtvolky. Jiní naopak jsou schopni se o takové panenky starat jako o skutečné dítě.

Můžete si takové miminko pořídit, ovšem musíte počítat s poněkud vyšší investicí, protože kvalitní práce profesionálů se opravdu cení. Nízká cena nabízené rebornované panenky je obvykle upozorněním na neprofesionální práci a použití levných nekvalitních materiálů!

Kdo si chce takové miminko sám vyrobit, může absolvovat kurz, kde ho to naučí. Ale i tady je zapotřebí počítat s nemalou investicí do materiálu, který představuje základní kit (hlavička a končetiny), dále je potřeba tělo a výplňový materiál, barvy, vlásky, řasy a skleněné oči.

O hotové miminko se musíte následovně postarat, což znamená pořídit vlasový šampón, kondicionér nebo olej, který připomíná vůni živých miminek a koupit oblečení. Pravá reborn panenka má dokonce i rodný list.


Sasulka30 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Panenky aneb hračky nejen pro děti:

Panenky aneb hračky nejen pro děti
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !