Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rady a tipy pro domácnost v pohodě!

17. 06. 2010 | Zajímavosti

Jistě se Vám někdy stala nějaká nepříjemnost v domácnosti a k jejímu zdárnému a především rychlému vyřešení jste potřebovala nějakou tu „babskou radu“. Pár typicky babských rad Vám přinášíme právě v tomto článku!


Aby botky nesmrděly


Znáte to, parné léto a vy jste si vyrazila na běžecký okruh do příjemného chládku místního lesíka. Co Vám však může zkazit dobrou náladu po sportovním odpoledni? Zápach, který vychází z Vašich tenisek. Sice je to věc přirozená, nicméně ne příjemná. Jak na to aby naše botky (botky partnera) nezapáchaly? Řešení je jednoduché, pokud nechcete utrácet peněžní prostředky za více či méně účinné spreje, které však mají za úkol zápach přebít, vložte do bot kousek obyčejné bílé křídy. Ta nasaje pot i zápach. Křídu však nezapomeňte vyhodit, ať si ještě nepřivodíte pár puchýřů navrch.


Antikuřácké prostředí


navstevaPokud jste zapřísáhlým nekuřákem, ale pozvete si návštěvu, která cigaretám holduje, nemusíte ji zákonitě vyhánět na zahradu či balkon. Po jejím odchodu všude vyvětrejte, umyjte popelníky, vysušte je a nasypte do nich mletou kávu. Ta pach absorbuje a navíc byt krásně provoní. Pokud si chcete kouzlo domova uchovat i bez zbytečně drahých voniček, rozkrájejte kůru citronu nebo pomeranče na tenké plátky a vložte je do misky.Citrusové aroma ještě více vynikne, pokud misku postavíte na topení nebo jiné teplé místečko.


Jak na protivnou termosku?


Skvrny od čaje či kávy v termosce jdou velmi špatně odstranit, zvlášť tehdy, kdy čaj necháme stát několik hodin (naše drahé polovičky i několik dní) v uzavřené nádobě. Víte ale, že termosku lze vyčistit i bez sáhodlouhého drhnutí a opakovaného mytí? Jako skvělý a hlavně levný čistící prostředek nám poslouží syrové brambory. Ty oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do termosky a pořádně s ní pár minut třeseme. Následně brambory vysypeme a termosku opláchneme. Okouzlující lesk na sebe nenechá dlouho čekat.


Jak vyčistit mikrovlnku?


citronJe již obecně známo, že špatně dostupná místa nám dávají při čištění pořádně zabrat. Navíc se mnohdy rozčílíme a s prací bychom nejraději praštili. A to je také případ špatně dostupné mikrovlnky – zvlášť při čištění. Proto si vezmeme na pomoc náš oblíbený citron. Rozkrojíme ho na plátky a vložíme do misky, zalijeme do poloviny vodou a vložíme do mikrovlnky. Na pět až sedm minut ji zapneme. Díky citronové páře nám půjde mikrovlnka vyčistit snadno a rychle! Takže Viva la Citron!


Přilepená fólie na sporáku


Občas se stane, že se nám na varnou desku přilepí kousek folie. Ta samozřejmě drží jak přibitá, ovšem co teď s ní? Je to velmi jednoduché (nicméně nikoho z nás by to asi jen tak od sebe nenapadlo). Vezmeme si na pomoc odlakovač na nehty a kousek vatového tamponu. Folie se odlepí a my si můžeme oddechnout, že jsme nic nezničily (a hlavně, že na to manžel nepřišel).


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím s Weendy, kuřákům nedovolit čudit v bytě i když je to těžký, můj je kuřák a třeba v zimě nemám to srdce ho hnát na balkon když je za celý den vyzmrzaný tak kouří v kuchyni, ale tam je ve velkém okně síť takže je imrvére dokořán......a na některý botasky nepomůže ani vagón křídy, vyhodit a koupit druhý....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s weendy, a kuřáky je lepší do bytu vůbec nepouštět (smrděj i když zrovna nekouřej).
A dost mě překvapil poslední bod - co to proboha v té kuchyni vyvádíte, když se vám "občas stane že přilepíte folii na varnou desku". To tedy vážně nechápu.....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles