Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Školní uniformy? Jsem pro!

14. 04. 2011 | Zajímavosti
Když jsem chodila na základní školu, módu jsem vůbec neřešila. Ve skříni jsem měla plno oblečení od Vietnamců z tržnice a od kluků, tedy mých příbuzných, kteří nám přenechávali starší obnošené oblečení. Klidně jsem mohla do školy jít v šusťácích a všem to bylo jedno.

Nikdo se nad tím nepozastavoval a nikdo mě kvůli tomu neponižoval. Ostatně hodně z nás nosilo šusťáky. To se však změnilo, když jsem přešla na osmiletý gympl! Přijít do školy v šusťácích znamenalo módní a hlavně třídní sebevraždu. (?) In (?) se stala barevná značková trička s nesmyslnými rádoby vtipnými nápisy a zvonové kalhoty. Tedy alespoň mezi námi děvčaty. Čím zřetelnější a dražší značka, tím lépe.

Zatímco ostatní dostávali od rodičů plno peněz na své drahé módní nákupy, mně moje maminka kupovala oblečení po výprodejích. I za to jsem však byla vděčná, v mrkváčích a plandavém tričku po klucích jsem už do školy nemohla. Nedávno jsem se někde dočetla, že oblečení má vliv na to, s kým se bavíte, kdo bude váš kamarád a kdo ne. Mohu potvrdit, že je to skutečně tak. Někdo, kdo je oblečený a obutý ve značkovém se přece (?) nemůže (?) bavit s někým, kdo se obléká (?) úplně nemožně(?).

Protože ten, kdo se (?) hloupě (?) obléká, je přece (?) hloupý (?). Logické, že? Prakticky až na výšce se vše změnilo, najednou spíše záleželo na tom, co má kdo v hlavě než na tom, co má kdo na sobě. A tak nějak by to přece mělo být. Proto jsem pro zavedení školních uniforem, tedy jednotného školního oblečení. I když? Když děti budou muset do školy chodit v jednotném oblečení, velmi pravděpodobně se stane měřítkem něco jiného. Dnes jím může být například mobilní telefon, který do školy nosí už snad i prvňáčci.

Kdo dnes nemá mobil s dotykovým displejem a x funkcemi, je (?) totálně out(?). A mobil ve výprodeji nekoupíte? Přesto doufám, že by školní uniformy mohly pomoci (?) smazat (?) některé významné rozdíly mezi chudými a bohatými dětmi. Vždyť přece opravdu nezáleží na tom, co máme na sobě, ale na tom, jací jsme!

Ema K.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a jednoznačně...a také nemyslím, že by to zatížilo rozpočet víc než dnes téměř povinné značkové oblečení....
Obrázek uživatelky
profil
rozhodně pro uniformy.Dnes jsou bohužel mezi žáky propastné rozdíly a ti co nemají peníze na moderní oblečení se pak cítí špatně.
Obrázek uživatelky
profil
tolik otazníků mi taky vadilo v článku...ale teď k věci...já jsem taky pro uniformy, vím, jak jsem byla na základce, tak jsem se oblékala jakkoliv a bylo mi to jedno, od šesté třídy do deváté už ne, nikomu se nelíbilo moje oblečení, naši neměli na to, aby mi kupovali pěkné, drahé a já nevím, jaké...myslím si, že zas tak hodně by to rodinný rozpočet nezatížilo a samozřejmě by děti hledaly něco jiného, čím by se odlišovali od ostatních, jak třeba aktovkou, mobilem, ale už by to zase bylo o to oblečení méně a to si myslím, že hraje velkou roli, nejvíce děti zajímá oblečení ostatních a pak teprve další věci
Obrázek uživatelky
profil
já jsem pro - aspoň by se děti nelišily - a žádnou zátěž pro rodiče nevidím, spíše naopak - teď když mám doma puberťačku a každý den se půl hodiny stroji do školy, protože už neví co by... zlatá uniforma, měla by to bez problému a přemýšlení
Obrázek uživatelky
profil
rozdíly nesmažou a v podstatě nic nevyřeší. Děti se vždycky budou něčím (jedno čím) odlišovat a "kastovat", takže souhlasím s již uvedenými příspěvky od Betyyna a cudovluc. Jen by to přineslo další zátěž rodičům.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles