Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Změna letního času na zimní v roce 2017

27. 10. 2017 | Zajímavosti

Již tuto neděli 29. října 2017 nás opět čeká změna času z letního na zimní. Střídání světla a tmy řídí lidský biorytmus organismu.

Měnící se počasí a menší přísuny slunečního světla v zimním období často přispívají ke zvýšené citlivosti, podzimní či zimní únavě a někdy až k depresím. Se zimní depresí se tělo umí vypořádat o něco lépe než s jarní, protože ještě má dost serotoninu, který se nahromadil od léta. Je doporučováno pít čaj z třezalky lékařské, která působí antidepresivně. Čaj je doporučován pít 2x denně – ráno a večer.

Denní rytmy jsou člověku vrozené. Cirkadiální rytmus (tedy 24hodinový  cyklus střídání světla a tmy) řídí náš lidský biorytmus pomocí tzv. vnitřních hodin v mozku. Každý den však mají tyto naše hodiny tendenci se o 12 minut zpožďovat, proto by měla být změna letního času na zimní čas bezbolestná.

změna času z letního na zimní v roce 2012Změna letního času na zimní 2017

Změna času z letního na zimní je náročná pro náš organismus. Souvisí s poklesem slunečního svitu v podzimním a zimním období, dále se změnou charakteru počasí a se zvýšenou citlivostí nervové soustavy vůči zátěži. V tomto období při změně letního času na zimní se ordinace lékařů plní pacienty, kteří si stěžují na pokles výkonnosti, nespavost, ochablost, únavu a špatnou náladu. Ve většině případů se jedná o tzv. podzimní depresi. Je doporučováno konzumovat vitamíny na posílení imunity. .

Příroda nás v zimě navádí k tomu, abychom déle spali, ale my naopak svítíme, sledujeme televizi, pracujeme stejně intenzivně jako v létě, naše města šíří světelný smog, který naše biorytmy narušuje.

 

Změna letního času v roce 2017 je stanovena
na víkendovou noc v neděli 29. října 2017.  Naše hodinky si ve tři hodiny v noci posuneme zpět na dvě hodiny.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Konečně se vrátí SEČ Smajlík letní čas je šílenost,Smajlík která by se měla zrušit.
Obrázek uživatelky
profil
A na jaře ať už to nemění. Není k tomu žádný důvod
Obrázek uživatelky
profil
Tak uz jsem si koupila trezalku na deprese... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Konečně se mi vrátí ta hodina co mi na jaře ukradli. Změna na zimní čas mi nevadí, ale zabíjí mě ten jarní posun, bylo by dobře kdyby to zrušili.
Obrázek uživatelky
profil
toto letí,dělá mi to problémySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle