Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bernský salašnický pes

12. 08. 2011 | Zvířátka

Bernský salašnický pes - stálý přítel člověka. Tento typ psa miluje lidi a hlavně děti. je to pes roztomilý a hlavně si ho hned každý zamiluje díky vzhledu, na kterém hned člověk pozná, že tento pes rozhodně nikoho nekousne. Je to veselý pes, který miluje svého pána. Tento pes je výjimečný a potřebuje lásku člověka.

Historie rasy
Historie tohoto psa sahá přibližně o sto let dříve a jeho domovem je Švýcarsko, a to konkrétně okolí Bernu; Berner Mitteland, Emmental, alpské podhůří. Díky svému původu není divu, že v létě tento pes leží ve stínu a není moc aktivní. Byl používán jako tažný pes. Byl vychován na to, aby když ho vezmou lidé na pole, zůstane nablízku a nebude potřeba na něj neustále dohlížet. Dodnes si zachoval vlastnosti jako například domáckost, ovladatelnost a hlavně přátelskost.

Povaha
Tento pes je velmi přítulný. Proto není divu, když Vám najednou skočí na záda nebo je ochoten strkat Vám hlavu pod ruku do té doby, než ho pohladíte. To ale moc dlouho netrvá, jelikož prostě neodoláte. Ale i přesto je potřeba být na tuto rasu aspoň trochu přísný. Tento pes má velmi tvrdohlavou povahu, a tak musí od začátku vědět, kdo je jeho pán a co si může dovolit. Musíme si ale dát pozor na to, že když se mu něco nelíbí, tak se dokáže proti Vám postavit. Proto je lepší konflikty řešit vždy s mírou a raději ustoupit.  Jinak je to ale mírumilovný pes vhodný určitě do rodiny a hlavně k dětem. Potřebuje lásku, kterou většinou dostane hlavně od dětí.

Pro koho je tato rasa vhodná?

Tato rasa je vhodná pro každého člověka. Je ale zapotřebí, aby majitel přihlédl k tomu, že tento pes potřebuje lásku a tedy i to, že na něj bude mít majitel hodně času. Tato rasa je vhodná i k dětem, které tento pes přímo zbožňuje. Je lepší mít tohoto psa venku, vzhledem k tomu, že potřebuje hodně pohybu.

Jak je tento pes velký a kolik váží?

Velikost u psů je 64-70 cm v kohoutku, ideální výška 66-68 cm. Fena 58-66 cm, ideální výška 60 - 63 cm. Váha se pohybuje kolem 30-45 kg.

Co tato rasa potřebuje

Tento pes potřebuje hlavně hodně lásky a pohlazení. Je nejraději, když si ho někdo všímá a hladí ho. Když si ho nevšímáte, dokáže se vám vnutit a vy už prostě neodoláte. Další věcí, která je u této rasy důležitá, je kartáčování. Je potřeba ho alespoň jednou za měsíc (v období línání častěji) vykartáčovat. Tvoří se jim hodně tzv. cucky, které je potřeba vyčesat.


Zuzana997 - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bernský salašnický pes:

Bernský salašnický pes
Bernský salašnický pes
Bernský salašnický pes
Bernský salašnický pes
Bernský salašnický pes
Bernský salašnický pes
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pes je to krásný, ale hloupý. Po našich zkušenostech se cvičením psů, jde téměř o nevychovatelného psa. Je to hračička, ale když se něco nechce naučit, tak to prostě nepochopí :(
U tohodle psa zapoměňte na základní povely, které si rychle osvojí ostatní psy.
Tento pes vyžaduje velkou pozornost a pozor rozkouše vše co mu přijde do cesty!!!
Obrázek uživatelky
profil
Naši mají toto plemeno doma a mohu jenom potvrdit, že zbožňují děti. Ale péče o srst si myslím potřebují mnohem víc než 1x za měsíc, obvzlášť, když jsou na dvorku.
Obrázek uživatelky
profil
Je to nádherné zvíře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Ahojky, my jsme rádi, že trochu straší cizí, protože všem, co k nám chodí a zná je, nedá pokoj, dokud se s ní nepomazlí a nepodrbou jí.
Ono většinou to strašení a nedůvěřivost trvá jen chvíli a jen za plotem...je to typickej berňák, kterej se hned chce kamaráditSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj,

berňáci jsou nádherní psi. Aby nebyla tolik nedůvěřivá vůči ostatním lidem, tak zkus třeba dát návštěvě pamlsek a aby jí ho dali když přijdou. Pak si spojí příjemnou věc s návštěvou a bude třeba klidnější. =) Našemu už je osm let. Jako štěně rád skákal na záda všem lidem který šli ven, takže jak rodině tak návštěvám. Později se to odnaučil. Když něco vyvede a hubuju mu, tak mi začne dávat pacičky na usmířenou. =) Takže to se prostě nedá mu hbovat dál. =)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles