Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se zbavit zvířecích chlupů

12. 09. 2010 | Zvířátka
Pokud jste si pořídili domácího mazlíčka, měli byste počítat s tím, že budete mít v bytě i na oblečení zvířecí chlupy. Pokud máte doma kočku nebo psa, pak dobře víte, jak těžce se udržuje pořádek. Chlupy jsou prostě všude. Rady, jak odstraníte psí nebo kočičí chlupy z oblečení i bytu, jsou k nezaplacení. Možných způsobů existuje mnoho, žádný ale není stoprocentně účinný a hlavně rychlý. 


Rady k odchlupacení

Nejlepší, nejrychlejší a nejjednodušší je použít gumové rukavice. Nasaďte si rukavice a namočte pod tekoucí vodou. Potom ruce nad umyvadlem otřepejte. S mokrými rukavicemi půjdou chlupy z pohovky celkem snadno, sbíráte je krátkými, škrabavými pohyby. Výhodou je, že se prsty lehce dostanete do skulin a rohů.

Další variantou je, vyzkoušet speciální lepicí válečky, kterými po povrchu přejedete a chlupy se na nich přichytí. Jejich nevýhoda je pouze v tom, že se s nimi těžce dostanete do rohů a škvír a na rozdíl od rukavic se také hůře myjí. 

Třetí možností je kartáč na zvířecí chlupy

Kupte vysavač, který má v příslušenství nástavný turbokartáč, nebo hubici na zvířecí chlupy. S tímto kartáčem se vám podaří odstranit i to, co klasický vysavač nezvládne. Některé vysavače jsou dokonce přímo uzpůsobeny na vysávání chlupů.

Pokud ale nechcete kupovat nový vysavač, pak zkuste kartáč nebo smeták, ale ne s klasickými štětinami, ale s gumovými. Štětiny totiž dokáží zvířecí chlupy dobře zachytit.


Nejmodernější technikou na chlupy je sušička prádla!!

V bubnu proudí horký vzduch, díky kterému se z prádla vyfouká prach a uvolní vlákna, ale také i zvířecí chlupy. Tohle mohu doporučit, mám to opravdu vyzkoušené a nikdy se mi nestalo, že bych měla na oblečení jediný chloupek. Sušičku doporučuji všem, co mají doma domácího mazlíčka, který hodně líná.

Pokud ale doma sušičku prádla nemáte, postačí i automatická pračka. K prádlu přidejte běžnou molitanovou houbičku na nádobí nebo kousek molitanu. Chlupy se na houbičku nachytají. Houbička přijde jen asi na korunu, takže pokud se vám ji nebude chtít od chlupů čistit, jednoduše ji vyhoďte.

Pokud žádný z těchto pomocníků doma nemáte, můžete si omotat kolem ruky lepící pásku, lepící částí vně a postupně chlupy zachytávat. Pokud nemáte po ruce ani pásku, můžete vyčistit oblečení navlhčenou rukou.

To, jestli budete chodit se zachlupaceným oblečením, nebo ne, můžete ovlivnit už při nákupu oblečení. Existují materiály, na kterých zvířecí chlupy nedrží a naopak takové, ze kterých je dostanete jen velmi těžko. Já mám doma plno domácích mazlíčků, kteří samozřejmě línají, hlavně na jaře, když ztrácí zimní srst, ale nikdy se mi nestalo, že bych chodila s chlupy na oblečení. Samozřejmě doma se vždy nějaký ten chloupek najde, to bych musela uklízet 24 hodin denně a stejně bych tomu nezabránila. Takže když chcete mít doma zvířátko, musíte nějaký ten chlup doma oželet.


Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nejlepší na boj s psími chlupy je pořádny vysavač - https://www.covybrat.cz/vysavac-rowenta-ro-6477-turbo-animal-care/
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíka nebo je také dobré věnovat trochu péče psovi a to tím,že jej budete denně vyčesávat.....mam dva psy,kteří pouštěj chlupy celoročně....práci s uklízením chlupů v bytě mi hodně pomohl FURminátorSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nemam psika, nemam problem
Obrázek uživatelky
profil
vyzkoušíme a uvidíme dík za raduSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkují za raduSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles