Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lejdynka na dovolené na Slovensku

23. 03. 2013 | Zvířátka
Pokračuji v příběhu naší Lejdynky (čtěte také: Jak jsem přišla k Lejdynce). S Lejdynkou jsme jezdili na dovolenou často na Slovensko. Jednou jsme jeli do Trenčianských Teplic. Ubytovali jsme se, a protože Lejdynka milovala změnu, tak byla hned jako doma. Vše si očichala a byla šťastná, že je zase na jiném místě a ne doma.

Na recepci nám řekli, že to není ani pejsek, tak za ni žádný poplatek nechtějí. Bylo to velice legrační, bydleli jsme v hotelu Slovakia a tam byly velké skleněné dveře otevírané čidlem na pohyb. Lejdynka vždy již věděla, kde jdeme a běžela dopředu, stoupla přede dveře a čekala, až se otevřou. Lidé se dívali a smáli, že takový malý pejsek a ví, kam jít a co má dělat.

Vešla dovnitř jako princezna a šla přímo k výtahu. Do výtahu nastoupila vždy první a vyběhla také první a vždy našla dveře od našeho pokoje. Možná to jsou pro Vás běžné věci, ale pro mne to jsou zážitky, na které nikdy nezapomenu. Jednou se nám stalo, že jsme po snídani vyšli ven a chtěli jít na procházku. Lejdynka jako vždy první, a protože to znala, tak šla dopředu.

Lejdynka na dovolenéNáhle se po ní slehla zem. Díváme se kolem, chodíme na místa, která prošla, parkoviště, hotel, nejbližší okolí, po Lejdynce ani památky. Neumíte si představit, co se ve mně dělo, byla to šílená hrůza a strach, že jsem o ni přišla. V hlavě se mi honily myšlenky, kdo ji ukradl, kde je, jestli bude mít co jíst a také bere denně léky na srdíčko a věděla jsem, že neodjedu z dovolené, dokud ji nenajdu.

Nevadilo mi, že nebudu si užívat pohody, věděla jsem jenom to, že ji musím najít za každou cenu. Na malém náměstíčku stál ve dveřích jeden pán, zřejmě vedoucí a tak jsem se ho ptala, jestli neviděl malého pejska. Neviděl, ale protože byl velice hodný, tak šel k telefonu a volal na městskou policii, co se stalo, aby se strážníci podívali po okolí.

My s manželem jsme šli hledat dál do uliček a okolí, šli jsme i tam, kde by Lejdynka určitě sama nešla, ale ze zoufalství jsme to prostě zkusili. Nic. Lidé seděli v předzahrádkách a lavičkách, koukali, co se děje, já ubrečená a poptávám se lidí, jestli neviděli malinkého pejska. Nikdo nic neviděl. No řeknu Vám upřímně, hrůza a děs, pro mne v ten moment dovolená skončila, nic jiného mě nezajímalo, jenom najít mou milovanou Lejdynku.

Potom jsem ze zoufalství se vydala po promenádě na jinou stranu, kde jsem si říkala, že by nešla, procházelo tam spousta lidí a ona se docela bála, když se musela proplétat mezi nimi. Prošla jsem skoro celou kolonádu, dívala se vlevo vpravo, jestli třeba nesedí na trávníku a stále nic. Přišla jsem až k hotelu Pax, byl tam takový veliký keř a vidím tam stát tři paní, jak se nad něčím sklánějí.

Najednou jsem uviděla, že je to moje milovaná Lejdynka. Seděla tam vystrašená, smutná a bezradná. Zavolala jsem na ni a ona se rozběhla ke mně. V ten moment jsem začala tak strašně brečet, jako by mi někdo zemřel, protože ze mne spadlo všechno napětí a strach. Vzala jsem ji do náručí, moc objala a myslela, že ji již nikdy nepustím.

Paní mi říkaly, že na ni mluvily, ale že si jich vůbec nevšímala a stále něco vyhlížela a při tom lidi moc milovala a ke každému hned běžela, ale v tu chvíli jí také asi došlo, že je ztracená. Byla jsem štěstím bez sebe, bylo to jako bych vyhrála v loterii, ale ani za tu výhru, bych ji nevyměnila.

Šla jsem za tím pánem, který se mi snažil také pomoci, poděkovala mu a i on měl velikou radost, když viděl, o jakého pejska se jednalo. Našli jsme páníčka, který stále také hledal. Byl to náš nejšťastnější den. Od té chvíle Lejdynka chodila před náma a po několika krocích se zastavila koukla se, zda jdeme za ní a pokračovala dál a já ji hlídala jako oko v hlavě.

Možná si řeknete, proč jsme ji neměli na vodítku. Lejdynka měla hodně nemocné srdíčko, šráčky nesnášela a když jsme jí je nasadili, tak zůstala prostě stát a odmítala chodit, tak jsme jí nechtěli ještě více znepříjemňovat život, měla to i tak těžké. Byl to nás nejhorší zážitek na Slovensku.

Jinak Slovensko milujeme. Dodnes stejně nechápu, jak tak malá, dvoukilová nemocná fenečka, ušla mezi tolika lidmi takový kus cesty. Zřejmě si mě spletla s nějakou paní a šla za ní až k hotelu.

Dana - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Lejdynka na dovolené na Slovensku:

Lejdynka na dovolené na Slovensku
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Všem Vám moc děkuji za příspěvek a za přečtení článku.Lejdynka je již 19 měs.za duhovým mostem,byla moc nemocná,ochrnula na nožičky a měla nemocné srdíčko,tak jsme ji museli nechat uspat.Nikdy na ni nezapomenu.Přeji Vám všem,pěkný den.Dana.
Obrázek uživatelky
profil
hezkej,dojímavej článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ještě,že to dobře dopadlo a Lejdynka se našlaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
normálne som mala slzy na krajíčku, predstavila som si ako musela byť chúďa vystrašená
Obrázek uživatelky
profil
též máme pejska a je s ním veselo
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles