Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nenechte trápit své psy

12. 03. 2011 | Zvířátka

Zažil to snad každý pejskař, smutné oči upřené na páníčka, bolestný výraz a nechuť k jakékoliv činnosti. Apatie a ztráta dosavadního elánu u vašeho čtyřnohého přítele obvykle vede přímou cestou do ordinace veterináře.


Zřejmě nejčastější příčinou podobných příznaků je onemocnění pohybového aparátu. Je to podobné, jako u lidí - čím vyšší věk a větší tělesná hmotnost, tím pravděpodobněji přicházejí problémy s klouby. Pes nám sice o svých bolestech povídat nemůže, nicméně když si jej budeme dobře všímat, tak se to poznat dá.


pesJakákoliv změna v jeho chování, ať je to nechuť k příjmu potravy, snížená ochota pohybovat se, celkový útlum, projevující se pasivitou, nebo naopak zvýšená agresivita, to všechno mohou být příznaky toho, že něco není úplně v pořádku.


U starších psů, řekněme někdy kolem 10. roku, dochází ke vzniku osteoartritidy v důsledku zhoršené schopnosti vyživovat kloubní chrupavky. Ta je jednou z nejdříve stárnoucích a odumírajících tkání v organizmu. Vlivem onemocnění a s věkem dochází k jejímu poškozování, což má za následek rozvoj degenerativních kloubních onemocnění, především osteoartrózy.


V raném stadiu se toto onemocnění projevuje zhoršenou pohyblivostí kloubů a majitel psa tento stav zpravidla popisuje slovy: “ Neskáče ani si nehraje, tak jako dřív ”. Při dalším postupu onemocnění je pak možné pozorovat kulhání nebo se zvíře pohybuje jako by mělo “ztuhlé” klouby. Poté, v závislosti na tom, jak je choroba pokročilá, pes potřebuje stále více času, aby si klouby “zahřálo a rozhýbalo”.


Dá se to léčit?


pesLéčba artrózy není jednoduchá a největší naděje na úspěch je v jejích počátečních stadiích. Pouhé odstranění bolesti použitím analgetik vede obvykle k tomu, že nemocné zvíře dále přetěžuje své klouby a tím chorobný proces ještě zhoršuje. Správné léčení by mělo napravit narušený metabolizmus a složení mezibuněčné hmoty, zvláště pak kolagenu.


Tím zastavit rozvoj nemoci, tj. utlumit odbourávání chrupavky, zlepšit výživu a podpořit ozdravení postižených tkání. Těmto požadavkům vyhovují pro své specifické ovlivňování metabolizmu chrupavky tzv. chondroprotektiva.


Zdroj: Orling.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
A jak jste to tím vyřešila? čemu to pomůže? a kde jste je sehnala?
Obrázek uživatelky
profil
Prosím nesetkal jste se někdo s alergií u psa na něco v jídle?
Obrázek uživatelky
profil
Tak to jsem ještě neslyšela, že by pes umíral dva dny. Co já vím, tak to funguje jako narkoza, pes prostě usne a už se neprobudí. To by do toho nikdo nešel, dát injekci, po které se pes dva dny trápí.
Obrázek uživatelky
profil
nemyslím,že smrtící injekce je lepší řešení. Hlavně když vím,že ten chudáček pes po ní umírá 2 dny ve strašných bolestech,mámina kamárádka to zažila a je to strašný.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
náš má tiež tieto problémy
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle